Podwójne Lody Truskawkowo-Czekoladowe
Podwójne lody truskawkowo-czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 434 kalorie. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz lody czekoladowe, skórkę z cytryny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Podwójne Lody Czekoladowo-Malinowe, Ciasto Czekoladowe Z Ciasteczkami, oraz Deep Dish Chocolate Chip Cookie Sundaes.
Instrukcje
Rezerwa 1 szklanka pokrojonych truskawek.
W średnim rondlu połącz pozostałe truskawki, cukier, skórkę z cytryny i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Gotować, często mieszając, aż jagody zmiękną, około 5 minut.
Przełożyć do blendera lub robota kuchennego i pulsować raz lub dwa razy, aby uzyskać masywny SOS.
Przenieść do miski i przechowywać w lodówce, aż ostygnie.
Połączyć lody i zarezerwowane truskawki w dużej misce i mash lody z tyłu dużej łyżki, aż truskawki i lody są dobrze połączone. Przykryj miskę plastikiem i wróć do zamrażarki, aby wzmocnić, co najmniej 30 minut i do 1 dnia.
Lody podzielić na 6 deserów lodowych i każdą porcję polać schłodzonym sosem truskawkowym.