Podwójne Czekoladowe Ciasteczka Sobolowe (Francja)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery ,więc spróbuj podwójnych czekoladowych ciasteczek Sable (Francja). Jedna porcja zawiera 85 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka żółtka, mąki, kakao w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Pomarańczowe Ciasteczka Sobolowe, Ciasteczka Sablé Galette, oraz Czekoladowe Ciasteczko Sable dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Schłodzoną czekoladę zetrzeć na drobnej tarce lub tarce i odstawić.
Mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól morską ubić razem.
Beat masło i cukier w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż po prostu połączone.
Dodać suche składniki do masła i ubić lekko razem, aż tylko połączone, ale nadal kruche. Złóż startą czekoladę szpatułką. Połączyć ciasto lekko ściskając w dłoniach, ale nie wyrabiaj ani nie przepracuj, ponieważ sekretem tych ciasteczek jest ich delikatna, piaszczysta konsystencja.
Połóż połowę ciasta na długim arkuszu woskowanego papieru i uformuj kłodę wzdłuż szerokości woskowanego papieru, pozostawiając trochę miejsca na każdym końcu. Przeciągnij papier na górę kłody. Chwyć krawędź górnej kartki papieru i użyj prostej, twardej krawędzi, takiej jak linijka lub krawędź patelni, aby delikatnie przycisnąć krawędź ciasta, w której papiery łączą się, tworząc solidną, twardą okrągłą kłodę. Powtórzyć z pozostałym ciastem i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. (Aby zachować kłody okrągłe przechowywać w pustej rolce ręcznika papierowego.)
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Pokroić kłody w grube na 1/2 cala rund ostrym, cienkim nożem. Podzielić rundy na przygotowane arkusze, pozostawiając około 1 cal między nimi, i przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Piec, aż ciastka pachną pachnące z pełnym aromatem kakao i ustawić Na Zewnątrz, o 12 do 14 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelniach, o 5 protokół.
Przenieś pliki cookie do szafy, aby całkowicie ostygnąć.
Wskazówki dla piekarzy: ciasto można zrobić i zamrozić do 2 tygodni. Przechowuj upieczone ciasteczka w szczelnym pojemniku do 5 dni.
Pieczone ciasteczka można owijać folią, następnie folią aluminiową i zamrażać do 2 tygodni.
Uwaga kucharza: dla super jednolite ciasteczka, umieścić każdy pokrojony dysk ciasta w puszce muffin i piec. Ciasteczka będą chewier, mniej piaszczyste w ten sposób.