Lody Czekoladowe

Lody Czekoladowe
Lody czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 973 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, żółtka jaj, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Sycylijskie Lody czekoladowe z bourbonem i kawałkami ciemnej czekolady, oraz Kanapki z lodami czekoladowo-czekoladowymi i truskawkowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grubo posiekać czekoladę. W 2-ćwiartowym ciężkim rondlu przynieś mleko, śmietanę i około połowę cukru tylko na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj kakao w proszku i czekoladę, ubijając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. W misce z mikserem ubić żółtka i pozostały cukier, aż będą gęste i blade.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dodać gorącą mieszaninę czekolady w wolnym strumieniu, ubijając i wlać do rondla. Gotuj krem na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż termometr zarejestruje 77°. (nie pozwól gotować.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorąca CzekoladaGorąca Czekolada
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Krem przelać przez sito do metalowej miski zalanej lodem i zimną wodą i ostudzić. Schłodzić budyń, przykryty, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
KremKrem
LódLód
7
Przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, 1 do 3 godzin.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze propozycje na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Schlossgut Diel Nahe Riesling Kabinett
Pyszny i doskonale zbalansowany Riesling ze wspaniałymi aromatami złotych pysznych jabłek. Rozciągnięte napięte, ale ani surowe, ani chude. Ideał Rieslinga.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia23
Magazyn