Lody Czekoladowe
Lody czekoladowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 2 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 973 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, żółtka jaj, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jakim smakiem gelato jesteś? Lody kokosowo-orzechowe, Sycylijskie Lody czekoladowe z bourbonem i kawałkami ciemnej czekolady, oraz Kanapki z lodami czekoladowo-czekoladowymi i truskawkowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo posiekać czekoladę. W 2-ćwiartowym ciężkim rondlu przynieś mleko, śmietanę i około połowę cukru tylko na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj kakao w proszku i czekoladę, ubijając, aż czekolada się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Przygotuj dużą miskę lodu i zimnej wody. W misce z mikserem ubić żółtka i pozostały cukier, aż będą gęste i blade.
Dodać gorącą mieszaninę czekolady w wolnym strumieniu, ubijając i wlać do rondla. Gotuj krem na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając, aż termometr zarejestruje 77°. (nie pozwól gotować.)
Krem przelać przez sito do metalowej miski zalanej lodem i zimną wodą i ostudzić. Schłodzić budyń, przykryty, aż ostygnie.
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Przenieść do hermetycznego pojemnika i umieścić w zamrażarce do stwardnienia, 1 do 3 godzin.