Podwójna Tarta Czekoladowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podwójnej tarty czekoladowej. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 477 kalorii, 8G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 221 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, kakao w proszku, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tarta Z Podwójnymi Orzechami-Czekolada, Tarta Z Kremem Podwójnie Czekoladowym, oraz Podwójnie Czekoladowa Tarta Słodowana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce robota kuchennego, mąka impulsowa, cukier cukierniczy, kakao i sól do połączenia, około 3 jednosekundowe impulsy.
Dodaj masło i pulsuj, aż mieszanina będzie konsystencją mokrego piasku, bez widocznych kawałków masła, około 10 do 15 szybkich impulsów.
Dodaj żółtko i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć. Owinąć ciasto folią w 5-calowy dysk i schłodzić do jędrności, około 30 minut.
Podczas gdy ciasto jest schładzanie, zrobić nadzienie.
Umieść czekoladę, cukier i proszek do espresso w średniej misce. W małym rondlu podgrzać mleko i śmietanę, aż się ugotują.
Wlać czekoladę i odstawić 5 minut.
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Ubić jajko i wanilię; odstawić.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozwałkuj ciasto między 2 kawałkami pergaminu, folią lub na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowego koła. Delikatnie rozwałkuj ciasto wałkiem i rozwałkuj na patelni. Wciśnij ciasto na dno i boki patelni. Schłodzić w zamrażarce przez 15 minut. Delikatnie wyłożyć wewnątrz tarty folią i wypełnić ciężarami ciasta.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 25 protokół. Ostrożnie wyjąć folię z ciężarami ciasta i krótko ostudzić na stojaku z drutu 10 minut.
Wlać nadzienie do skorupy i piec, aż krawędzie są ustawione, a środek jest lekko jiggly, 15 do 20 minut.
Ostudzić na stojaku z drutu co najmniej 45 minut przed podaniem.