Podudzia z kurczaka zawinięte w boczek
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina do spędzenia w kuchni, podudzia z kurczaka zawinięte w boczek mogą być niesamowite bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 456 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku z cytryny, ząbki czosnku, chrupiąca bagietka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Podudzia Owinięte Półksiężycem, Kurczak Zawinięty W Boczek, oraz Kurczak Zawinięty W Boczek.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wymieszać sok z cytryny i czosnek z dodatkiem przypraw. Kłuć kurczaka kilka razy ostrym nożem i skropić połową soku z cytryny. Zawiń każdą z nich w boczek i włóż jedną warstwę do pieczonej blachy.
Mżawka na pozostałym soku z cytryny.
Gotować przez 45-50 minut, aż kurczak zostanie ugotowany i boczek zacznie się chrupać. Błysk pod gorącym grillem, jeśli lubisz naprawdę chrupiący boczek.
Jeść ciepło lub pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić, aż jesteś gotowy do pakowania w hermetycznym pojemniku. Jedz z chrupiącym chlebem i dodatkową cytryną wyciśniętą na kurczaku, jeśli chcesz.