Podstawowy Sos Curry
Need a SOS bezglutenowy? Podstawowy sos Curry może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 155 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kurkumę, wodę, korzeń imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podstawowy sos curry, Podstawowe Curry Z Kurczaka, oraz Podstawowe indyjskie Curry z Paneerem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i margarynę na małej patelni lub wok na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute aż bardzo brązowy, 10 do 15 protokół. (Uwaga: jest to ważny krok; jeśli cebula nie jest dobrze ugotowana, sos będzie śmiesznie smakował.)
Dodać imbir i czosnek do cebuli i saute przez dodatkowe 2 protokół. Mieszanka cebula/imbir/czosnek proces w robocie kuchennym, aż będzie gładka. Nie płukać robota kuchennego.
Umieścić mieszankę cebuli w dużym rondlu. Wymieszać cynamon, czarny pieprz, kolendra, kminek, kurkuma i pieprz cayenne i gotować na małym ogniu, aż mieszanina jest gęsta i ma konsystencję pasty.
Pomidory Puree, chile papryka i kolendra w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj do mieszanki cebuli i dobrze wymieszać na małym ogniu, gotowanie off wilgoci z pomidorów i kolendry.
Dodać trochę jogurtu na raz, ciągle mieszając, aby uniknąć zsiadania.
Całość zmiksować w robocie kuchennym, aby ją puree (na bardzo gładki SOS). Powrót do rondla, dodać wodę i zwiększyć ciepło do wysokiej; doprowadzić sos do wrzenia toczenia. Przykryć rondel i gotować przez 3 do 5 minut. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
Aby podawać z mięsem, najpierw gotować mięso osobno, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut w sosie przed podaniem na ryżu lub z chlebem. Aby podawać z warzywami, najpierw gotuj surowe warzywa na parze od 4 do 5 minut, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 do 10 minut w sosie przed podaniem.
Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Można spróbować Gundlach Bundschu Gewurztraminer. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Gundlach Bundschu Gewurztraminer]()
Gundlach Bundschu Gewurztraminer
Pachnące aromaty białych kwiatów, Klementyny i ziela angielskiego wybuchają ze szklanki, a następnie soczyste smaki azjatyckiej gruszy, limonki, guawy i marakują przyprawione kolendrą. Okrągłe, pluszowe podniebienie podkreśla delikatnie tkane nuty mineralne i rześka kwasowość prowadząca do długiego, żywego wykończenia. Cudownie jasny i świeży w młodości, ten klasyczny, wytrawny Gewürztraminer będzie rozwijał złożoność nawet do piętnastu lat od rocznika.