Podstawowy sos curry
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz indyjskiego jedzenia. Spróbuj zrobić podstawowy sos curry w domu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i cały 30 przepis ma 739 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać gałka korzeń imbir, pasta curry madras, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Spróbuj Podstawowe Curry Z Kurczaka, Podstawowe indyjskie Curry z Paneerem, oraz Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej płytkiej patelni. Wrzucić cebulę i gotować przez 10 minut, lub do miękkości. Dodać czosnek i imbir, a następnie gotować przez kolejne 2 min, oglądając czosnek nie pali. Wymieszać z pastą curry i gotować przez kolejną min.
Teraz wlej 1 litr zimnej wody, pomidory i 1 łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotować sos na dużym ogniu przez około 10 minut, lub aż płyn zmniejszy się o jedną trzecią. Będzie przechowywać przez 1 tydzień w lodówce lub zamrażać do 2 miesięcy.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier