Podstawowy sos curry

Podstawowy sos curry
Zapomnij wychodząc do jedzenia lub zamawiając jedzenie na wynos za każdym razem, gdy pragniesz indyjskiego jedzenia. Spróbuj zrobić podstawowy sos curry w domu. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i cały 30 przepis ma 739 kalorii, 14g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 2,91 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Kilka osób naprawdę lubi ten sos. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać gałka korzeń imbir, pasta curry madras, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 94%, co jest super. Spróbuj Podstawowe Curry Z Kurczaka, Podstawowe indyjskie Curry z Paneerem, oraz Speedy Malaysian Chicken Curry (ft. A1 Mięsny Sos Curry Instant) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej płytkiej patelni. Wrzucić cebulę i gotować przez 10 minut, lub do miękkości. Dodać czosnek i imbir, a następnie gotować przez kolejne 2 min, oglądając czosnek nie pali. Wymieszać z pastą curry i gotować przez kolejną min.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Teraz wlej 1 litr zimnej wody, pomidory i 1 łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj i zagotuj. Gotować sos na dużym ogniu przez około 10 minut, lub aż płyn zmniejszy się o jedną trzecią. Będzie przechowywać przez 1 tydzień w lodówce lub zamrażać do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
TrudnośćNormalny
Gotowe W40 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia57
Magazyn