Podstawowe Karczochy Gotowane Na Parze
Podstawowe karczochy na parze może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karczochy Gotowane Na Parze, Karczochy Gotowane Na Parze, oraz Karczochy Gotowane Na Parze.
Instrukcje
Napełnij średni rondel cala wody i doprawić go kilkoma szczyptami soli. Włóż kosz na parowiec; jeśli woda wyjdzie przez otwory kosza, wylej trochę. Przykryj patelnię i doprowadzaj wodę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól wodzie się gotować.Tymczasem przyciąć karczochy. Usunąć uszkodzone lub brązowe liście i wyrzucić. Za pomocą ząbkowanego noża przyciąć łodygi, pozostawiając około pół cala, a następnie odciąć spiczastą górną trzecią. (Karczochy powinny zmieścić się, łodygę-skończyć, w koszu na parowiec z pokrywką na patelni.)
Umieść łodygę karczochów-włóż do kosza na parowiec, przykryj i paruj przez 20 minut. Sprawdź, czy nie ma doness, zdejmując zewnętrzny liść z każdego i szturchając podstawę łodyg ostrym nożem-jeśli liście łatwo odpadną, a nóż łatwo wsunie się w podstawę, karczochy są gotowe. Jeśli nie, w razie potrzeby paruj przez kolejne 10 do 15 minut.
Podawać z sosem do maczania do wyboru. Aby uzyskać instrukcje, jak jeść karczoch, zobacz nasz ilustrowany przewodnik.