Podstawowe Karczochy Gotowane Na Parze

Podstawowe Karczochy Gotowane Na Parze
Podstawowe karczochy na parze może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 60 kalorii. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 70%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karczochy Gotowane Na Parze, Karczochy Gotowane Na Parze, oraz Karczochy Gotowane Na Parze.

Instrukcje

1
Napełnij średni rondel cala wody i doprawić go kilkoma szczyptami soli. Włóż kosz na parowiec; jeśli woda wyjdzie przez otwory kosza, wylej trochę. Przykryj patelnię i doprowadzaj wodę do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól wodzie się gotować.Tymczasem przyciąć karczochy. Usunąć uszkodzone lub brązowe liście i wyrzucić. Za pomocą ząbkowanego noża przyciąć łodygi, pozostawiając około pół cala, a następnie odciąć spiczastą górną trzecią. (Karczochy powinny zmieścić się, łodygę-skończyć, w koszu na parowiec z pokrywką na patelni.)
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Umieść łodygę karczochów-włóż do kosza na parowiec, przykryj i paruj przez 20 minut. Sprawdź, czy nie ma doness, zdejmując zewnętrzny liść z każdego i szturchając podstawę łodyg ostrym nożem-jeśli liście łatwo odpadną, a nóż łatwo wsunie się w podstawę, karczochy są gotowe. Jeśli nie, w razie potrzeby paruj przez kolejne 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarczochKarczoch
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
NóżNóż
3
Podawać z sosem do maczania do wyboru. Aby uzyskać instrukcje, jak jeść karczoch, zobacz nasz ilustrowany przewodnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
KarczochKarczoch
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia31
Magazyn