Podstawowe Ciasto Czekoladowe

Podstawowe Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podstawowego ciasta czekoladowego. Ten przepis służy 12. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Mieszanka skracania, vanillan ekstrakt, jaja, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj podstawowe ciasto czekoladowe bez jaj , ciasto czekoladowe pełnoziarniste, Podstawowe Ciasto Czekoladowe, oraz Podstawowy Przepis Na Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść czekoladę na podwójnym brojlerze; doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, aż czekolada topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Ubijaj skracanie na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
3
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Dodaj czekoladę, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki czekoladowej na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Mieszaj z małą prędkością po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
7
Dodaj wodę, dobrze mieszając. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WodaWoda
8
Wlać ciasto do dwóch nasmarowanych i posypanych mąką 9-calowych okrągłych tortownic.
9
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu. Mróz zgodnie z życzeniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn