Podstawowe Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj podstawowego ciasta czekoladowego. Ten przepis służy 12. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Mieszanka skracania, vanillan ekstrakt, jaja, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 19%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj podstawowe ciasto czekoladowe bez jaj , ciasto czekoladowe pełnoziarniste, Podstawowe Ciasto Czekoladowe, oraz Podstawowy Przepis Na Ciasto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść czekoladę na podwójnym brojlerze; doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować, aż czekolada topi.
Ubijaj skracanie na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe; stopniowo dodawaj cukier, dobrze ubijając.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając po każdym dodaniu.
Dodaj czekoladę, dobrze mieszając.
Mąkę połączyć z 3 kolejnymi składnikami; dodać do mieszanki czekoladowej na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Mieszaj z małą prędkością po każdym dodaniu, aż do wymieszania.
Dodaj wodę, dobrze mieszając. Wymieszać wanilią.
Wlać ciasto do dwóch nasmarowanych i posypanych mąką 9-calowych okrągłych tortownic.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić całkowicie na stojakach z drutu. Mróz zgodnie z życzeniem.