Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek)
Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek) to chleb, który służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 105 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ciepłą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bardzo Duży Biały Bochenek Chleba, Podstawowe bezy z wariacjami lub duża Pawłowa, oraz Podstawowe Ciasto Do Pizzy.
Instrukcje
Mąki i sól wymieszać w dużej misce, następnie wymieszać z cukrem i drożdżami. Na środku mąki wyrobić studzienkę i wlać ciepłe mleko, ubite jajko, oliwę z oliwek i wystarczającą ilość wody, aby uformować miękkie, mokre ciasto.
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni zagniataj ciasto przez 10 minut, aż będzie gładkie.
Ciasto umieścić w lekko naoliwionej misce, przykryć naoliwioną folią spożywczą, a następnie pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia rozmiaru. Ciasto jest teraz gotowe do formowania.
Aby zrobić 12 rolek, podziel ciasto na 12 kawałków i uformuj w rolki. Lekko mąki 3 blachy do pieczenia.
Umieść rolki na arkuszach i pokryj luźno olejowaną folią spożywczą. Odstawić w ciepłym miejscu na 30 minut lub do czasu ich podwojenia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Pieczywo posmarować ubitym jajkiem i posypać sezamem i makiem.
Piec przez 15-20 minut, aż głęboko złoty kolor i dobrze wzrosła.
Aby zrobić Bochenek doniczki, pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około 1 godzinę lub do podwojenia wielkości. Moczyć jedną dużą lub osiem małych doniczek z terakoty w zimnej wodzie przez około 30 minut. Dokładnie osuszyć, następnie umyć wnętrze garnków olejem i wyłożyć papierem do pergaminu. Uformuj ciasto na gładką okrągłą z grubsza spiczastym kształtem na jednym końcu, aby wypełniało do połowy garnek. Pozostaw do podwojenia rozmiaru.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Wierzch bochenka posmarować ubitym jajkiem, posypać makiem lub sezamem i piec 45-50 minut (15-20 minut dla małych bochenków) do złotego koloru.
Pozostaw na 5-10 minut, a następnie wyjmij z garnka i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu.