Poblanos nadziewane serem z sosem pomidorowym
Poblanos nadziewane serem z sosem pomidorowym to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.01 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz olej kukurydziany, ząbki czosnku, pomidory i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć białego destylowanego octu, można śledzić to danie główne z Mini Strawberry Pavlovas jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone Poblanosy nadziewane serem i krewetkami z sosem z czerwonej papryki, Poblanos Nadziewane Owocami Morza Z Ciepłą Salsą Pomidorową, oraz Faszerowany Ser Poblanos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chili smażyć po bokach na stelażach palników gazowych (1 lub 2 na palnik) na średnim ogniu, obracając szczypcami, aż skórki zostaną zgniecione i lekko zwęglone, 4 do 6 minut. (Lub broil na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła.) Natychmiast przenieść do dużej miski i przykryć, a następnie odstawić 20 minut.
Wszystkie składniki sosu z wyjątkiem oleju przecedzić 11/4 łyżeczki soli w blenderze do uzyskania gładkości, następnie przecedzić przez sito o średnich oczkach do miski, naciskając na cząstki stałe, a następnie je odrzucając.
Rozgrzać olej w głębokiej 12-calowej ciężkiej patelni lub żaroodpornej zapiekance (najlepiej takiej, która może iść do stołu) na średnim ogniu, aż się połyska. Ostrożnie wlać sos i gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, 10 minut (sos powinien być nadal cienki). Doprawić solą.
Ostrożnie zetrzyj skórki z chiles, pozostawiając przyczepione łodygi.
Wytnij wzdłuż szczeliny w każdym chile nożycami kuchennymi, a następnie ostrożnie wyciąć seedpod (w tym dołączone żebra) bez rozrywania chile (gorętsze chiles zapach silniejszy po cięciu). W razie potrzeby wytrzyj chiles papierowym ręcznikiem.
Stuff chiles z serem i zamknąć nadzienie przez nakładanie szczeliny lekko, jeśli to możliwe, a następnie przenieść na talerz. (Użyj wykałaczki, aby zaznaczyć gorętsze chiles w razie potrzeby.)
Rozgrzać 1/2 cala oleju w innym 12-calowej ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż zarejestruje 182° na termometrze.
Podczas gdy olej nagrzewa się, ubić białka z 1/8 łyżeczki soli za pomocą miksera elektrycznego, aż po prostu trzymać sztywne szczyty.
Żółtka ubić z 1/8 łyżeczki soli w dużej misce, następnie delikatnie złożyć w białka.
Mąkę przełożyć na sito o drobnych oczkach i odkurzyć, obracając je tak, aby lekko pokryć wszystkie strony.
Gdy olej jest gotowy, zanurzyć chiles, 1 na raz (przytrzymaj chile przez łodygę), w powłoce jaj, łyżką go na chile, aby całkowicie pokryć, a następnie smażyć, obracając raz, aż złoty ze wszystkich stron (olej lap na dowolnych lżejszych obszarach), 4 do 5 minut.
Przenieść chiles z rowkiem łyżką do ręczników papierowych do drenażu.
W międzyczasie podgrzej sos na małym ogniu.
Połóż chiles w sosie służyć.