Plátanos Maduros Rellenos de Carne (Dojrzałe plantany nadziewane mięsem)
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Doskonałym przepisem do spróbowania może być Plátanos Maduros Rellenos de Carne (Dojrzałe plantany nadziewane mięsem). Ten przepis służy 4 i kosztuje 100 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 9g białka, oraz 13g tłuszczu. 553 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka masła, kolendry, plantany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowane Dojrzałe plantany (Plátanos Maduros a la Parrilla), Platanos Maduros con Miel (smażone słodkie plantany), oraz Kajaki (Dojrzałe babki "kajaki" nadziewane mielonym mięsem) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. obrać plantany, ułożyć je na blasze do pieczenia i natrzeć masłem.Bake plantany przez 20 minut, następnie włączyć je i piec przez kolejne 15 minut lub aż złoty z obu stron.W międzyczasie wykonaj nadzienie: na średniej patelni podgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać i gotować cebulę do miękkości.
Dodać posiekany czosnek i gotować do prawie złoty.
Dodać kminek, sól i pieprz.
Dodać mieloną wołowinę, bulion wołowy i sos pomidorowy. Gotować jeszcze przez około 20 minut.
Wyjąć plantany z piekarnika, zrobić poziomą szczelinę na środku każdej babki i nadziewać je mieszaniną mięsa.