Pleciony tort kawowy z nadzieniem jabłkowo-imbirowym

Pleciony tort kawowy z nadzieniem jabłkowo-imbirowym
Pleciony tort kawowy z nadzieniem jabłkowo-imbirowym jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony cynamon, krystalizowany imbir, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pleciony Tort Kawowy Date, Jabłkowo-imbirowe ciasto kawowe Streusel, oraz Ciasto Kawowe Ze Śmietaną Z Nadzieniem Orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na ciasto: obłożyć dużą miskę masłem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Umieść mleko i wodę w małej żaroodpornej misce lub miarce i ogrzej w kuchence mikrofalowej, aż mieszanina osiągnie 100 ° F do 115 ° F(można to również zrobić w małym rondlu na płycie kuchennej na małym ogniu).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
MikrofalówkaMikrofalówka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiecPiec
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Przenieść mieszaninę do miski miksera stojącego i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić do spienienia, około 5 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodać jajka, cukier i sól do mieszaniny drożdży i ubijać, aż równomiernie połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać mąkę i podłączyć miskę do miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Wymieszać na małej prędkości, aż mąka jest włączona i ciasto po prostu się razem, o 1 minutę.Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i dodaj zmierzone masło 1 kawałek na raz, pozwalając każdemu kawałkowi całkowicie włączyć przed dodaniem następnego. Kontynuuj mieszanie, aż masło zostanie całkowicie włączone, a ciasto będzie gładkie i odciągnięte od boków miski (ciasto będzie miękkie i lekko lepkie), w sumie około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
7
Ciasto przełożyć do przygotowanej miski i obrócić do obsypania masłem. Przykryj miskę szczelnie folią, umieść ją w lodówce i pozostaw ciasto na noc lub do 18 godzin. Tymczasem zrób wypełnienie. (Jeśli pieczesz ciasto tego samego dnia, przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 90 minut. Punch ciasto w dół, przykryć ponownie folią, powrót do ciepłego miejsca, i odstawić ponownie aż podwojone, o 45 do 60 minut więcej.) Do nadzienia:obrać, rdzeń i pokroić jabłka w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
MasłoMasło
CiastoCiasto
PunchPunch
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać jabłka, cukier, cynamon i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier rozpuszcza się i mieszanina zaczyna bańki, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka są gotowane przez, ale nadal firma, o 5 minut więcej. W międzyczasie Ustaw sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
10
Zdjąć patelnię z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Wlej mieszankę jabłek do sitka i delikatnie mieszaj, aż pozostaną tylko kawałki jabłka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
12
Przenieść kawałki jabłka do średniej miski i wymieszać z imbirem; zachować płyn do innego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Wytnij 11-na-14-calowy kawałek papieru pergaminowego i umieścić go w pobliżu powierzchni roboczej.Lekko mąkę powierzchnię roboczą i wałek do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
Umieść ciasto na powierzchni roboczej i zwinąć go w 8-na-12-calowy prostokąt. Przykryj go wałkiem do ciasta, przenieś na pergamin i umieść go jednym z krótszych końców najbliższego prostokąta. W razie potrzeby delikatnie rozciągnij ciasto z powrotem w prostokąt.Równomiernie rozprowadzić nadzienie jabłkowe wzdłuż środka ciasta, pozostawiając około 1/2-calową granicę na górze i na dole oraz około 3-calową granicę z każdej strony. Za pomocą szczotki do ciast lekko posmaruj 1-calową krawędź na lewej i prawej krawędzi ciasta 2 łyżeczkami mleka (nie użyjesz wszystkiego, resztę zachowaj na później). Używając nożyczek kuchennych, noża do pizzy lub ostrego noża do parkowania, wykonaj 7 poziomych 2-calowych cięć przez ciasto po lewej i prawej stronie nadzienia w odległości około 1 1/2 cala (powinieneś mieć 8 klap z każdej strony). Złóż lewą górną klapkę nad nadzieniem jabłkowym, upewniając się, że całkowicie przeciągniesz klapkę nad nadzieniem. Złóż górną prawą klapę, aby całkowicie zakryć lewą klapę. Szczypta szwy dolne razem, gdzie dotykają klapy, i tuck w lewym dolnym rogu prawej klapy pod spodem. Pracując od góry do dołu, powtórz z pozostałymi klapami, pozostawiając około 1/2-calową szczelinę odsłoniętego wypełnienia między każdym złożonym rzędem. W przypadku dolnych klap złóż lewą klapę na wypełnienie, złóż prawą klapę na lewą i schowaj lewy górny róg pod spodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
CiastoCiasto
MlekoMleko
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Nóż Do PizzyNóż Do Pizzy
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
NóżNóż
3
Przełożyć plecione ciasto wraz z pergaminem na blachę do pieczenia. Przykryć całkowicie folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż wydmuchane i prawie podwojone, około 2 godzin. (Jeśli ciasto zostało zrobione tego samego dnia, wyrośnięcie zajmie tylko około 30 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Wierzch plecionego ciasta posmarować tym, co zostało z 2 łyżeczek mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
MlekoMleko
6
Upiecz ciasto kawowe, aż będzie złocisto-brązowe i dmuchane, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka odczytuje 88°, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieść ciasto i pergamin papier do stojaka z drutu i ostudzić przez 20 minut. Tymczasem, aby glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
8
Wymieszać cukier puder, pozostałe 2 łyżki mleka i wanilię w średniej misce, aż będzie gładka i lepka; odstawić. (Jeśli glazura jest zbyt gęsta, ubijaj dodatkowe mleko, 1 łyżeczkę na raz, aż osiągnie pożądaną konsystencję.) Odstawić.Za pomocą widelca lub trzepaczki, skropić glazurę nad ciastem, szybko poruszając się tam iz powrotem na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
GlazuraGlazura
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Niech ciasto ostygnie co najmniej 10 minut więcej. Aby służyć, wsuń dużą, płaską łopatkę pod ciasto, przenieś ją na deskę do krojenia lub półmisek i użyj ząbkowanego noża do krojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SzpatułkaSzpatułka
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn