Pleciony tort kawowy z nadzieniem jabłkowo-imbirowym
Pleciony tort kawowy z nadzieniem jabłkowo-imbirowym jest Wegetariańskie poranny posiłek. Ten przepis służy 8 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 371 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. Jeśli masz zmielony cynamon, krystalizowany imbir, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pleciony Tort Kawowy Date, Jabłkowo-imbirowe ciasto kawowe Streusel, oraz Ciasto Kawowe Ze Śmietaną Z Nadzieniem Orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: obłożyć dużą miskę masłem i odstawić.
Umieść mleko i wodę w małej żaroodpornej misce lub miarce i ogrzej w kuchence mikrofalowej, aż mieszanina osiągnie 100 ° F do 115 ° F(można to również zrobić w małym rondlu na płycie kuchennej na małym ogniu).
Przenieść mieszaninę do miski miksera stojącego i posypać drożdże na wierzchu. Odstawić do spienienia, około 5 do 10 minut.
Dodać jajka, cukier i sól do mieszaniny drożdży i ubijać, aż równomiernie połączone.
Dodać mąkę i podłączyć miskę do miksera stojącego wyposażonego w hak do ciasta.
Wymieszać na małej prędkości, aż mąka jest włączona i ciasto po prostu się razem, o 1 minutę.Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i dodaj zmierzone masło 1 kawałek na raz, pozwalając każdemu kawałkowi całkowicie włączyć przed dodaniem następnego. Kontynuuj mieszanie, aż masło zostanie całkowicie włączone, a ciasto będzie gładkie i odciągnięte od boków miski (ciasto będzie miękkie i lekko lepkie), w sumie około 10 minut.
Ciasto przełożyć do przygotowanej miski i obrócić do obsypania masłem. Przykryj miskę szczelnie folią, umieść ją w lodówce i pozostaw ciasto na noc lub do 18 godzin. Tymczasem zrób wypełnienie. (Jeśli pieczesz ciasto tego samego dnia, przykryj miskę szczelnie folią i pozostaw w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, około 90 minut. Punch ciasto w dół, przykryć ponownie folią, powrót do ciepłego miejsca, i odstawić ponownie aż podwojone, o 45 do 60 minut więcej.) Do nadzienia:obrać, rdzeń i pokroić jabłka w drobną kostkę.
Masło rozgrzać na dużej patelni na średnim ogniu, aż się spieni.
Dodać jabłka, cukier, cynamon i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cukier rozpuszcza się i mieszanina zaczyna bańki, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średniej niskiej i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka są gotowane przez, ale nadal firma, o 5 minut więcej. W międzyczasie Ustaw sitko o drobnej siatce na średniej żaroodpornej misce.
Wlej mieszankę jabłek do sitka i delikatnie mieszaj, aż pozostaną tylko kawałki jabłka.
Przenieść kawałki jabłka do średniej miski i wymieszać z imbirem; zachować płyn do innego użycia.
Wytnij 11-na-14-calowy kawałek papieru pergaminowego i umieścić go w pobliżu powierzchni roboczej.Lekko mąkę powierzchnię roboczą i wałek do ciasta.
Umieść ciasto na powierzchni roboczej i zwinąć go w 8-na-12-calowy prostokąt. Przykryj go wałkiem do ciasta, przenieś na pergamin i umieść go jednym z krótszych końców najbliższego prostokąta. W razie potrzeby delikatnie rozciągnij ciasto z powrotem w prostokąt.Równomiernie rozprowadzić nadzienie jabłkowe wzdłuż środka ciasta, pozostawiając około 1/2-calową granicę na górze i na dole oraz około 3-calową granicę z każdej strony. Za pomocą szczotki do ciast lekko posmaruj 1-calową krawędź na lewej i prawej krawędzi ciasta 2 łyżeczkami mleka (nie użyjesz wszystkiego, resztę zachowaj na później). Używając nożyczek kuchennych, noża do pizzy lub ostrego noża do parkowania, wykonaj 7 poziomych 2-calowych cięć przez ciasto po lewej i prawej stronie nadzienia w odległości około 1 1/2 cala (powinieneś mieć 8 klap z każdej strony). Złóż lewą górną klapkę nad nadzieniem jabłkowym, upewniając się, że całkowicie przeciągniesz klapkę nad nadzieniem. Złóż górną prawą klapę, aby całkowicie zakryć lewą klapę. Szczypta szwy dolne razem, gdzie dotykają klapy, i tuck w lewym dolnym rogu prawej klapy pod spodem. Pracując od góry do dołu, powtórz z pozostałymi klapami, pozostawiając około 1/2-calową szczelinę odsłoniętego wypełnienia między każdym złożonym rzędem. W przypadku dolnych klap złóż lewą klapę na wypełnienie, złóż prawą klapę na lewą i schowaj lewy górny róg pod spodem.
Przełożyć plecione ciasto wraz z pergaminem na blachę do pieczenia. Przykryć całkowicie folią i odstawić w ciepłe miejsce, aż wydmuchane i prawie podwojone, około 2 godzin. (Jeśli ciasto zostało zrobione tego samego dnia, wyrośnięcie zajmie tylko około 30 minut.)
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku.
Wierzch plecionego ciasta posmarować tym, co zostało z 2 łyżeczek mleka.
Upiecz ciasto kawowe, aż będzie złocisto-brązowe i dmuchane, a termometr do natychmiastowego odczytu włożony do środka odczytuje 88°, około 20 minut.
Przenieść ciasto i pergamin papier do stojaka z drutu i ostudzić przez 20 minut. Tymczasem, aby glazury.
Wymieszać cukier puder, pozostałe 2 łyżki mleka i wanilię w średniej misce, aż będzie gładka i lepka; odstawić. (Jeśli glazura jest zbyt gęsta, ubijaj dodatkowe mleko, 1 łyżeczkę na raz, aż osiągnie pożądaną konsystencję.) Odstawić.Za pomocą widelca lub trzepaczki, skropić glazurę nad ciastem, szybko poruszając się tam iz powrotem na górze.
Niech ciasto ostygnie co najmniej 10 minut więcej. Aby służyć, wsuń dużą, płaską łopatkę pod ciasto, przenieś ją na deskę do krojenia lub półmisek i użyj ząbkowanego noża do krojenia.