Pleciony Chleb Wielkanocny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu żydowskich przepisów, więc spróbuj plecionego chleba Wielkanocnego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 74 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 7 centów za porcję. Wiele osób robiło ten przepis, a 1607 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Dobrze sprawdza się jako chleb. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz mąkę, mleko, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pleciony Chleb Wielkanocny, Pleciony Chleb Wielkanocny, oraz Pleciony Chleb Wielkanocny.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć 1 szklanka mąki, cukier, sól i drożdże; dobrze wymieszać.
Połączyć mleko i masło w małym rondlu; podgrzewać, aż mleko będzie ciepłe i masło zmięknie, ale nie topi.
Stopniowo dodawać mleko i masło do mieszaniny mąki; stale mieszając.
Dodać dwa jajka i 1/2 szklanki mąki; dobrze ubić.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, przekręć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na dwie równe wielkości rund; przykryć i odstawić na 10 minut.
Zwiń każdą rundę w długą rolkę o długości około 36 cali i grubości 1 1/2 cala. Używając dwóch długich kawałków ciasta, uformuj luźno pleciony pierścień, pozostawiając miejsca na pięć kolorowych jaj. Uszczelnij końce pierścienia i użyj palców, aby wsunąć jajka między warkocze ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ułożyć bochenek na masłowej blasze i przykryć luźno wilgotnym ręcznikiem.
Umieścić Bochenek w ciepłym miejscu i odstawić do podwojenia luzem, o 45 protokół.
Posmaruj Bochenek roztopionym masłem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 50 do 55 minut, lub do złotego koloru.