PLANTERS® Mr. PEANUTâ " ¢ tort z okazji 100-lecia
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 316 kalorii, 10g białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 55 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać Jelly bean, masło orzechowe lukier przepis, półsłodka czekolada piekarza, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj PLANTERS® Mr. PEANUTâ " ¢ tort z okazji 100-lecia, Tort Jubileuszowy, oraz Tort 35-lecia dla podobnych receptur.
Instrukcje
9 precli posmaruj równomiernie roztopioną półsłodką czekoladą; umieść w jednej warstwie na pokrytej papierem woskowym blasze do pieczenia.
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
Wytnij lub rozbij pozostały precel na 1-calowe kawałki. Zanurz w półsłodkiej czekoladzie, obracając się równomiernie pokryć każdy kawałek. Ułóż w zakrzywionym kształcie u góry jednego z prętów precla pokrytego czekoladą, aby przypominał uchwyt trzciny cukrowej (patrz zdjęcie), mocując kawałki do siebie dodatkową stopioną półsłodką czekoladą.
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
W międzyczasie, umieścić 2 Grahamów, z długimi bokami razem, na blasze pokrytej woskiem papierem do pieczenia, aby przypominać wierzch kapelusza.
Posmaruj pozostałą część roztopionej półsłodkiej czekolady, aż grahamy zostaną całkowicie pokryte czekoladą, używając dodatkowej stopionej czekolady, aby zapewnić grahamom wzajemny kontakt.
Resztę Grahama przeciąć lub rozbić na pół wzdłuż; umieścić, z krótkimi końcami razem, na dolnej krawędzi kapelusza, aby przypominał Brzeg kapelusza.
Obrzeże pędzla z pozostałą półsłodką czekoladą, aby całkowicie pokryć grahamy i zabezpieczyć kawałki razem.
Odstawić, aż czekolada będzie jędrna.
Posmaruj jedną długą stronę i dolną połowę każdego z 2 ciastek kanapkowych z masłem orzechowym pozostałą półsłodką czekoladą, aby przypominać buty (patrz zdjęcie).
Rozprowadź niepowlekaną część każdego ciastka z białą czekoladą, aby przypominała szpatułki. Narysuj ręce na 2 pozostałych ciastkach z masłem orzechowym z pozostałą białą czekoladą. Napisz "Mr. PEANUT" na kapeluszu, a następnie udekoruj resztę kapelusza dowolną pozostałą roztopioną białą czekoladą.
Pokrój każdą okrągłą tortownicę w owalny kształt, o szerokości około 7 cali; zachowaj ozdoby do ciasta do późniejszego użycia. Ułóż obie owale ciasta na dużym półmisku lub tacy, z krótkimi końcami dotykającymi, aby przypominały kształt orzeszków ziemnych. Ułóż zarezerwowane ozdoby do ciasta na szczycie głowy Pana orzeszka, aby utworzyć podstawę dla kapelusza. Mróz kawałki ciasta z lukier Pudding masło orzechowe, aż całkowicie pokryte. (Jeśli ciasto do przodu, przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do dekoracji.)
Ułóż rondem i górną częścią kapelusza na ozdobach ciasta umieszczonych na górze " orzeszka ziemnego."Włóż 2 powlekane precle do boku ciała Pana orzeszka na ramiona i pozostałe 2 powlekane precle do boku dolnego ciasta na nogi.
Dodaj "laskę" do dolnego końca jednego z ramion. Umieść jedną rękę na końcu każdego z 2 prętów precla i jeden but na końcu każdego z pozostałych 2 prętów precla.
Dodaj czekoladę do połowy ciastka, wypełniając stronę do góry, do góry ciasto, jak pokazano na zdjęciu, aby przypominać monokl Mr. PEANUT za.
Dodaj galaretkę do pozostałego oka. (Zachowaj pozostałą połowę ciastka bez napełniania do podjadania lub innego użycia.) Ułóż kawałki lukrecji na torcie dla Pana orzeszka nosa, ust, grzbietów orzechowych i sznurka na monoklu, jak pokazano na zdjęciu. Naciśnij orzeszki ziemne do lukier wokół boku ciasta. Przechowywać w lodówce.