Plamiak z salsą cytrusową

Plamiak z salsą cytrusową może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 21 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 175 kalorii . Ten przepis służy 4 osobom. Za 3,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut . Dla miłośników kuchni meksykańskiej jest to dość drogi przepis. Jeśli masz pod ręką skórkę pomarańczową, filety ze plamiaka, pomarańcze z pępka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 61% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Salsa Cytrusowa , Salsa Cytrusowa i Salsa Cytrusowo-Awokado .
Instrukcje
Aby przygotować salsę, w misce wymieszaj pomarańcze, cebulę, sok z limonki, kolendrę, płatki pieprzu, czosnek, skórkę pomarańczową, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryj i ostudź.
Połącz kolendrę, kminek i pozostałą sól i pieprz; natrzeć filety z obu stron. Grilluj pod przykryciem na średnio gorącym ogniu lub piecz w odległości 4-6 cali od ognia przez 5-6 minut z każdej strony lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuszczyć się widelcem.
Podawać z salsą cytrusową.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Plamiak w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Chociaż różne owoce morza z pewnością wymagają różnych win, zazwyczaj rześkie, lekkie białe wino lub białe wino musujące załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Chehalem 3 Vineyard Pinot Noir. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 33 dolarów.
![Winnica Chehalem 3 Pinot Noir]()
Winnica Chehalem 3 Pinot Noir
Trzy winnice posiadłości na trzech wyjątkowych glebach mają głębokie znaczenie. Tym bardziej optymalna, uzupełniająca się mieszanka. W pełni dojrzałe, złożone i wyczekiwane z niecierpliwością. Spróbuj połączyć z łososiem, tuńczykiem, kaczką, przepiórką i wołowiną.