Placki ziemniaczano-szałwiowe z cytryną Aioli
Placki ziemniaczano-szałwiowe z cytryną Aioli to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 243 kalorie, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, majonez i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Placki z ciecierzycy i dyni z Zakonserwowaną cytryną Aioli, Krabowe placki z sałatką ziołową i cytryną Aïoli, oraz Smażony łosoś i cytrynowy Aioli z Czerwonym ziemniakiem, szparagami i zielonym Haszem Collard.
Instrukcje
W małej misce wymieszać ciepłą wodę, 2 łyżki mąki i drożdże. Wymieszać; odstawić w ciepłe miejsce około 30 minut lub do momentu utworzenia małych pęcherzyków.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać składniki aioli. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
W rondlu 3-ćwiartkowym przykryć ziemniaki wodą; lekko posolić.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Przykryć; gotować ziemniaki około 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić; ziemniaki rozgnieść widelcem. Fajne około 10 minut.
W małej misce ubić jajka i oliwę z oliwek trzepaczką; wymieszać z solą, pieprzem, skórką cytrynową i szałwią. Odstawić.
W dużej misce wymieszać tłuczone ziemniaki z mieszaniną drożdży i 2 szklanki mąki. Mieszać w mieszaninie jaj, aż dobrze wymieszane. Przykryć ręcznikiem i ustawić w ciepłym miejscu około 1 1/2 godziny lub do mieszaniny ziemniaków jest Podwójna wielkość.
W głębokiej frytkownicy lub 4-kwartowym holenderskim piekarniku rozgrzej olej roślinny (2 do 3 cali) do 177°. upuść mieszaninę ziemniaków łyżką do gorącego oleju. Smażyć 3 do 4 minut, obracając raz, aż złoty kolor będzie brązowy.
Odcedzić na papierowych ręcznikach; podawać na ciepło z aioli.