Placki ziemniaczano-kapustne z Rouille

Placki ziemniaczano-kapustne z Rouille
Placki ziemniaczano-kapustne z Rouille to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 182 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Jeśli masz pastę pomidorową, grubą sól koszerną, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Smoky Kale and Potato cake and Red Kale surówka z szybko marynowanymi jabłkami, Puree ziemniaczane z cebulą i kapustą, oraz Puree ziemniaczane z cebulą i kapustą.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki ubić w średniej misce. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Ziemniaki gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody do miękkości, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić; wrzucić ziemniaki do tego samego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Dodać mleko i masło. Ziemniaki rozgnieść (ze skórką), aż będą gładkie. Doprawić 1/2 łyżeczki grubej soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
PieprzPieprz
MlekoMleko
4
Przenieść 3 filiżanki puree ziemniaczaneaby duża miska i ostudzić (rezerwa pozostałe ziemniaki do innego użytku).
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzać 1 1/2 łyżki oleju w dużej głębokiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać cebulę i czosnek. Smażyć, aż cebula zmięknie, o 5 protokół. Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
7
Dodać jarmuż i tymianek. Wrzucić, aż kapusta zwiędnie, o 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
JarmużJarmuż
8
Dodaj mieszankę jarmużu, 1/2 łyżeczki grubej soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i gałkę muszkatołową do ziemniaków; zmiksuj. Chłodna mieszanka ziemniaków 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
ZiemniakZiemniak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
JarmużJarmuż
9
Kształt mieszaniny ziemniaków przez 1/4 cupfuls do 1/2-cal-grube paszteciki. Ułóż na obramowanej blasze do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany do 2 godzin wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Odstawić w temperaturze pokojowej.
11
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać ciasta i gotować, bez ruchu, aż ciasta są brązowe i chrupiące na dnie, 3 do 4 minut. Ostrożnie obróć ciasta. Gotować, aż zbrązowieje na dnie, 2 do 3 minut dłużej.
13
Przenieś na talerze. Top każde ciasto z dollop rouille.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia8
Magazyn