Placki ziemniaczane ze szczypiorkiem ser jogurtowy
Placki ziemniaczane z serem jogurtowym szczypiorkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 197 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jajka, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grecka Sałatka Z Jogurtem I Szczypiorkiem, Nowa Sałatka z ziemniaków i kurczaka z jogurtowym sosem szczypiorkowym, oraz Sałatka ziemniaczana z dressingiem jogurtowym koperkowym szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ser jogurtowy, umieść durszlak lub sito w szklanej miarce 2-quart lub średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciągnięcie gaznicy na zewnętrzną krawędź. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią i przechowywać w lodówce przez 12 godzin. Łyżka jogurtowego sera do miski i wyrzucić płyn. Wymieszać szczypiorek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Aby przygotować placki ziemniaczane, rozłożyć ziemniaki i cebulę między kilkoma warstwami ręczników papierowych; odstawić 15 minut lub do ledwo wilgotne, naciskając od czasu do czasu.
Mąkę, 1 łyżeczkę soli, 1/2 łyżeczki pieprzu i jajka wymieszać w dużej misce. Wymieszać z ziemniakami i cebulą.
Podgrzać około 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka 2 łyżki mieszanki ziemniaków dla każdego z 6 naleśników na patelni. Gotować 2 protokół z każdej strony lub aż złoty. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną oleju i ziemniaków.
Naleśniki podawać z serem jogurtowym.
Uwaga: aby zamrozić, niech gotowane naleśniki ostygną całkowicie. Umieścić w szczelnym pojemniku między warstwami papieru woskowego i zamrozić na okres do 2 miesięcy. Aby podgrzać, umieść na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350 przez 15 minut.