Placki z pora i ziemniaków z jogurtem cytrynowo-kminkowym
Por i placki ziemniaczane z jogurtem cytrynowo-kminkowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 192 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz jajka, sól, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Placki z buraków i porów z jogurtem i cytryną, Placki Z Pora I Ziemniaków, oraz Placki Z Słodkich Ziemniaków I Pora.
Instrukcje
Aby przygotować jogurt, łyżka jogurtu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych; rozprowadzić do grubości 1/2 cala. Przykryć dodatkowymi ręcznikami papierowymi; odstawić na 5 minut.
Zeskrobać do miski za pomocą gumowej szpatułki.
Jogurt i kolejne 5 składników (przez 1/8 łyżeczki pieprzu) połączyć w małej misce. Kryj się i wyluzuj.
Aby przygotować placki, podgrzej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj por, 2 łyżki wody, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Podsmażyć 10 minut lub do złotego, dodając pozostałą 1/4 szklanki wody w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu porów do patelni.
Umieść pory i ziemniaki w dużej misce.
Połączyć 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, jajka i białka; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę jaj do mieszaniny ziemniaków.
Rozgrzać 4 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu. Łyżka około 3 łyżki mieszanki ziemniaków dla każdego z 8 placków na patelnię. Gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Zdjąć z patelni. Powtórz procedurę z pozostałymi 4 łyżeczkami oleju i mieszanki ziemniaków.
Posypać placki pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Podawać z sosem jogurtowym.