Placki Z Jabłkami Smażonymi
Smażone placki jabłkowe to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 231 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś niesulfured jabłko, proszek do pieczenia, brązowy cukier i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Placki Smażone Z Jabłkami, Placki Z Jabłkami Smażonymi, oraz Placki Z Jabłkami Smażonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia. W dużej misce połącz gorące mleko ze skracaniem i mieszaj, aż prawie się stopi; powinno zostać kilka kawałków skracania wielkości grochu.
Dodać mąkę i wymieszać widelcem, aż ciasto uformuje się. Zbierz ciasto i zagniataj, aż będzie gładkie.
Rozwałkuj ciasto na 6-calowy dziennik, owiń w plastik i przechowuj w lodówce do czasu wystygnięcia, co najmniej 2 godziny.
W średnim rondlu połącz jabłka z wodą i zagotuj. Przykryć i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jabłka będą bardzo miękkie i ciecz zostanie wchłonięta, około 45 minut.
Dodać brązowy cukier i zacieru widelcem lub masher ziemniaków do wymieszania. Wymieszać z rodzynkami i ostudzić.
Pokroić kłodę ciasta na 12 równych kawałków i zwinąć każdy kawałek w kulkę. Pracując z połową kulek naraz, na bardzo lekko posypanej mąką powierzchni, rozwałkuj każdą kulkę do 6-calowej rundy.
Umyj krawędzie wodą. Kopiec 2 czubate łyżki nadzienia jabłkowego na dolnej połowie każdej rundy. Złóż ciasto na nadzienie, aby uzyskać półksiężyc, pozostawiając 1/2-calową granicę; naciśnij krawędzie, aby uszczelnić. Za pomocą lekko posypanego mąką widelca ozdobnie zaciskaj krawędzie.
Ciasto przełożyć na dużą, lekko posypaną mąką blachę do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kulkami ciasta i nadzieniem.