Placki z cukinii z koperkiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać cukinię placki z koperkiem spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 54 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 67 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju, sól morska, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placki z cukinii z koperkiem, Placki z cukinii z koperkiem Tzatziki, oraz Placki z cukinii z sosem jogurtowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukinię zetrzeć grubo i włożyć do durszlaka.
Posypać lekko solą i wrzucić, a następnie pozostawić na 20 minut do odsączenia. Cukinię przepłucz krótko, a następnie wyciśnij, aby wyjąć jak najwięcej płynu i osuszyć papierem kuchennym.
W dużej misce wymieszać cukinię z cebulą, czosnkiem, fetą, ziołami i jajkami. Mąkę przesiać, doprawić pieprzem i wymieszać do połączenia.
Rozgrzać trochę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż skwierczy. Wrzucić małe łyżki ciasta do gorącego oleju i delikatnie spłaszczyć. Gotować przez 2 minuty z każdej strony, lub do złotego koloru.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i podawać na gorąco.