Placki Ricotta: Crespelle di Ricotta

Placki Ricotta: Crespelle di Ricotta
Placki Ricotta: Crespelle di Ricottan to pescatarian przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka do 7 sardeli, mąka, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Naleśniki z ricottą: Crespelle al Formaggio, oraz Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce rozpuścić drożdże piwne w 1 1/2 szklanki ciepłej wody. Drożdże powinny lekko pęcherzykować, gdy się rozpuszczają. Jeśli nie, drożdże są nieświeże i trzeba będzie spróbować ponownie ze świeżymi drożdżami. W średniej wielkości misce, połączyć rozpuszczone drożdże i mąkę, i doprawić solą i pieprzem. Wyrobić powstałe ciasto, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby stworzyć sprężyste, podobne do pasty ciasto. Przykryć wilgotną ściereczką kuchenną i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (takim jak końcówka lodówki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Drożdże PiwneDrożdże Piwne
świeże Drożdżeświeże Drożdże
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W międzyczasie pokrój filety z sardeli na małe kawałki i umieść je w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Umieść ricottę w osobnej misce. Za pomocą widelca zmiażdżyć ricottę tak, aby nie pozostały duże grudki, wymieszać z anchois.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Gdy ciasto wzrosnie, zwilż lekko dłoń i odłam mały (1-calowy) kawałek ciasta. Używając opuszków palców drugiej ręki, wklep to ciasto w kształt przypominający otwartą skorupę. W powstałym zagłębieniu łyżka 1 łyżka nadzienia ricotta. Podciągnij krawędzie ciasta tak, aby zakrywało nadzienie i tworzyło zamknięty i zaokrąglony kształt. Odstawić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
5
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę od 360 do 365 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś kulki ricotty i umieść je w gorącym oleju. Smażyć placki na złoty kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szpatułki Usuń gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
8
Podawać na gorąco, przyprawione natką pietruszki i pecorino.
Składniki, których będziesz potrzebować
PecorinoPecorino
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje48
Ocena Zdrowia5
Magazyn