Placki Ricotta: Crespelle di Ricotta
Placki Ricotta: Crespelle di Ricottan to pescatarian przepis z 48 porcjami. Jedna porcja zawiera 97 kalorii, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka do 7 sardeli, mąka, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta), Naleśniki z ricottą: Crespelle al Formaggio, oraz Placki z rumem i ricottą: Fritelle di Ricottan e Rhum dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce rozpuścić drożdże piwne w 1 1/2 szklanki ciepłej wody. Drożdże powinny lekko pęcherzykować, gdy się rozpuszczają. Jeśli nie, drożdże są nieświeże i trzeba będzie spróbować ponownie ze świeżymi drożdżami. W średniej wielkości misce, połączyć rozpuszczone drożdże i mąkę, i doprawić solą i pieprzem. Wyrobić powstałe ciasto, dodając więcej wody, jeśli to konieczne, aby stworzyć sprężyste, podobne do pasty ciasto. Przykryć wilgotną ściereczką kuchenną i pozostawić na 2 godziny do wyrośnięcia w ciepłym miejscu (takim jak końcówka lodówki).
W międzyczasie pokrój filety z sardeli na małe kawałki i umieść je w misce.
Umieść ricottę w osobnej misce. Za pomocą widelca zmiażdżyć ricottę tak, aby nie pozostały duże grudki, wymieszać z anchois.
Gdy ciasto wzrosnie, zwilż lekko dłoń i odłam mały (1-calowy) kawałek ciasta. Używając opuszków palców drugiej ręki, wklep to ciasto w kształt przypominający otwartą skorupę. W powstałym zagłębieniu łyżka 1 łyżka nadzienia ricotta. Podciągnij krawędzie ciasta tak, aby zakrywało nadzienie i tworzyło zamknięty i zaokrąglony kształt. Odstawić. Powtórzyć z pozostałym ciastem i nadzieniem.
Napełnij głęboki garnek nie więcej niż w połowie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż osiągnie temperaturę od 360 do 365 stopni F. olej powinien pozostać w tej temperaturze lub wokół tej temperatury przez cały proces gotowania. Pracując w małych partiach po 6, ostrożnie podnieś kulki ricotty i umieść je w gorącym oleju. Smażyć placki na złoty kolor. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szpatułki Usuń gotowe placki na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Osuszyć na papierowych ręcznikach podczas gotowania. Kontynuuj ten proces, aż wszystkie placki zostaną ugotowane.
Podawać na gorąco, przyprawione natką pietruszki i pecorino.