Placki Bezowe Z Orzechów Ananasowo-Makadamia
Need a deser wegetariański? Ciasto bezowe z orzechów ananasowych makadamia może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka soli, masła, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Placki Bezowe Z Orzechów Ananasowo-Makadamia, Małe cytrynowe placki bezowe, oraz Małe Cytrynowe Placki Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Tost orzechy w 1 warstwie w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku, mieszając raz lub dwa razy, aż złoty, o 5 protokół. Całkowicie schłodzić w patelni na stelażu. Grubo posiekać 1/4 szklanki orzechów i odstawić.
Mąkę, cukier, sól i pozostałe 1/2 szklanki orzechów w robocie kuchennym, aż orzechy zostaną drobno posiekane, następnie dodać masło i pulsować, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek.
Dodaj jajko i proces, aż ciasto zacznie się łączyć w kulkę, ale nadal jest kruchy. Formuj ciasto w kulkę rękami. Naciśnij około 1 łyżka ciasta równomiernie na dole iw górę strony każdej płyty ciasto. Schłodzić muszle do jędrności, około 30 minut.
Lekko nakłuć widelcem DNA i boki schłodzonych muszli ciasta.
Piec, aż krawędzie są złote i dna są bladozłoty, 12 do 15 minut.
Całkowicie schłodzić w patelniach na stojakach. Ostrożnie poluzuj krawędzie muszli za pomocą przesuniętej szpatułki, a następnie ostrożnie usuń muszle z patelni i przenieś na płytką patelnię do pieczenia.
Pokrojone orzechy posypać DNA muszli. Pozostaw piekarnik włączony.
Masło na wolnym ogniu, ananas, brązowy cukier, i sok z cytryny w 12-calowej patelni ciężkich na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość cieczy odparowuje i ananas jest lekko przezroczysty, o 10 protokół.
Lekko ostudzić, następnie łyżką czubatą łyżkę nadzienia do każdej skorupki.
Ubij białka ze śmietaną tatarską w dużej misce za pomocą elektrycznego miksera z dużą prędkością, aż po prostu utrzymają miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj w cukrze i ubijaj, aż beza utrzyma sztywne, błyszczące szczyty. Łyżka około 2 łyżki bezy nad nadzieniem każdego ciasta, pokrywając nadzienie całkowicie i uszczelniając bezę do ciasta.
Narysuj bezę na małe szczyty i piec, aż szczyty będą złote w plamy, około 5 minut.
Fajne placki na stojakach, około 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Niepakowane skorupki ciasta można schłodzić, przykryć, do 1 dnia.* Pie muszle mogą być pieczone 3 dni wcześniej i przechowywane, warstwowe między arkuszami papieru woskowego, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.* Ciasta można piec 4 godziny wcześniej i przechowywać w temperaturze pokojowej.* Białka w bezie nie będą w pełni ugotowane, co może budzić niepokój, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy. Można zastąpić płynne pasteryzowane białka jaj.