Placek Ziemniaczany Pachnący Kardamonem

Placek Ziemniaczany Pachnący Kardamonem
Pachnące kardamonem słodkie placki ziemniaczane mogą być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 19. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 214 kalorii, 4G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz laskę cynamonu, sól, lodowatą wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki Ze Słodkich Ziemniaków Z Sosem Żurawinowym O Zapachu Pomarańczy, Tortellini z Chorizo i sosem słodkich ziemniaków o zapachu pomarańczy, oraz Ciasto Kardamonowe Bez Skorupek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ułóż słodkie ziemniaki w koszyku na parze nad wrzącą wodą. Okładka i pary 20 minut lub do bardzo przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
2
Podczas gdy słodkie ziemniaki gotuje, cynamon i nasiona kardamonu proces w młynku do kawy lub blendera, aż drobno zmielone; odstawić, rezerwując 1/4 łyżeczki do góry ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
CynamonCynamon
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Po zakończeniu słodkich ziemniaków lekko ostudzić i przetworzyć w maszynce do gotowania, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
W dużej misce wymieszać przyprawy (z wyjątkiem 1/4 łyżeczki), słodkie ziemniaki, jajka i kolejne 5 składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
PrzyprawyPrzyprawy
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Mąkę połączyć z 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
6
Pokroić w blenderze do wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Posypać lodowatą wodą, 1 łyżkę na raz, równomiernie na powierzchni; mieszać widelcem do czasu zwilżenia suchych składników. Uformuj ciasto w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
8
Rozwałkuj ciasto do grubości około 1/4" na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasować do ungreased 9 1/2" Deep-dish karbowany tart patelni; odciąć nadmiar ciasta wzdłuż krawędzi. Linia tart powłoki z folii aluminiowej, naciskając folię do fletów. Wykończenia folii w ciągu 1/2" z góry patelni. Fold folii w dół na górnej krawędzi skorupy, aby zapobiec przerostu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
9
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut; zdjąć folię i piec 7 minut lub aż ciasto będzie złote. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
10
Z patelnią nadal na stojaku piekarnika, wyciągnąć stojak; wlać nadzienie do ciasta i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PiekarnikPiekarnik
11
Piec w 350 przez 1 godzinę lub aż zestaw. Całkowicie schłodzić przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Dekorować, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce.
13
Uwaga: Jeśli nie masz karbowanej patelni do tarty, możesz upiec to ciasto w 2 (9") szklanych plackach. Dopasuj każdy piecrust (z 15-uncjowego opakowania w lodówce piecrusts)do 9 " pieplate zgodnie ze wskazówkami opakowania; złóż krawędzie pod i zaciskaj. (Nie trzeba przygotowywać skórek dla tych mniejszych ciast.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma TartaForma Tarta
14
Wlać nadzienie równomiernie do 2 przygotowanych kawałków.
15
Posypać pozostałą 1/4 łyżeczki przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
16
Piec w temperaturze 450 przez 15 minut. Zmniejszyć ogień do 350; piec 30 więcej minut lub do zestawu. Schłodzić na stojaku z drutu. (Placki będą cienkie.) Lub piec ciasta używając 2 mrożonych kawałków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
17
Wskazówka: użyj młotka do mięsa, aby złamać laskę cynamonu przed umieszczeniem w młynku do kawy. Dotknij strąków kardamonu lekko młotkiem, aby uwolnić nasiona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
KardamonKardamon
KawaKawa
NasionaNasiona
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel są doskonałym wyborem na południe. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Jednym z win, które można spróbować jest Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Domaine Leseurre Dry Cuvee Classique Riesling
Sok Domaine Leseurre ' s Riesling jest fermentowany w 100% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Podczas gdy na drożdżach wino jest mieszane ręcznie (bâtonnage sur lies) raz w miesiącu, przez 11 miesięcy. Proces ten rozwija dodatkową złożoność smaków i aromatów. Ten suchy Riesling ma zapachy kwiatów cytrusowych i skórki cytrynowej, warstwowe na podniebieniu z nutami gruszki. Ten riesling dobrze komponuje się z amandyną pstrągową, surowymi ostrygami i jest uroczym aperitifem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 47 m.
Porcje19
Ocena Zdrowia3
Magazyn