Placek z serem ricotta i bazylią
Podpłomyk z serem ricotta i bazylią wymaga około 30 minut od początku do końca. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 7 g białka i 10 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i kup parmezan, połówki orzechów pekan, czosnek i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 21% wyniku, co nie jest aż tak niesamowite. Podobne przepisy obejmują Placek z figami i serem ricotta, Grillowany chleb kukurydziano-jagodowy z bitym kozim serem i winegretem bazyliowym oraz Makaron z ricottą i serem z bazylią.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. Spryskaj formę do pieczenia o wymiarach 10 x 15 cali nieprzywierającym sprayem do gotowania.
Połącz czosnek i oliwę z oliwek, odłóż na bok.
Uformuj ciasto w prostokąt o wymiarach 9 x 13 cali.
Ułożyć na przygotowanej blasze do pieczenia.
Umieść blachę na środku piekarnika i piecz 12-15 minut lub do momentu, aż ciasto będzie jasnobrązowe i ugotowane.
Posmaruj olejem czosnkowym, odstaw na 10 minut.
Rozłóż ricottę na ugotowanym cieście, posyp parmezanem i orzechami pekan. Za pomocą nożyczek pokrój liście bazylii na kawałki i posyp nimi chleb.
Połącz 1 łyżeczkę. aktywne suche drożdże z kubkiem ciepłej (około 43°) wody w dużej misce.
Odstaw na 10 minut, aby drożdże wyrosły. Wmieszać
1 szklanka mąki uniwersalnej, 1 łyżka. oliwa z oliwek extra virgin, 1 łyżeczka. sól koszerna, łyżeczka. mielony czarny pieprz i 1 łyżka. Miód.
Mieszaj, aż powstanie ciasto, które następnie wyłóż na blat posypany mąką. Ugniataj 5 minut lub do uzyskania gładkości. Lekko posmaruj wnętrze miski miksującej oliwą z oliwek i włóż ciasto do miski. Przykryj folią i umieść w ciepłym, pozbawionym przeciągów miejscu na 30 do 45 minut lub do momentu, aż ciasto podwoi swoją objętość. Zagnieść ciasto i postępować zgodnie z krokiem 2 przepisu.