Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi

Placek z rukolą, szparagami i jajkami sadzonymi
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 622 kalorie. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka oliwy z oliwek plus dodatkowe, kłosy kukurydzy, szparagi; łodygi, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Z łyżeczką wynik 57%, to danie jest solidne. Spróbuj Placek Z Rukolą, Szparagami I Jajkami Sadzonymi, Sałatka z rukoli z chrupiącym Proscuitto, parmezanem i jajkami sadzonymi, oraz Jajka sadzone i szparagi z parmezanem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść szpinak w misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać wodą. Mikrofalówka do włączenia, około 20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
3
Odcedzić, naciskając naspinach, aby uwolnić płyn.
4
Umieść szpinak, 1 łyżkę rukoli, 1/2 szklanki oleju i czosnek w blenderze.Zmiksować do uzyskania gruboziarnistego puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Transferpesto do małej miseczki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień naprzód. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wymieszać 1/4 szklanki ciepłej wody i miodu wmałe miski. Wymieszać drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Pozostaw do Pieniawy, około 10 minut.
8
Mąkę i sól umieścić w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
9
Dodać 3/4 szklanki ciepłej wodyi mieszaniny drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
10
Wymieszać na średniej prędkościtil ciasto przychodzi razem i ciągnie awayz boków miski, dodając więcej wodyby łyżki stołowe, jeśli zbyt suche, o 2 do 3minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Umyj dużą miskę olejem. Formdough into ball.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Umieścić w misce; obrócić do płaszcza.Przykryć plastikiem; umieścić w ciepłym ciągu-freearea do podwojenia objętości, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Umieść kamień do pizzy lub blachę do pieczenia inoven (jeśli używasz obramowanej blachy do pieczenia, odwróconej blachy, krawędzi w dół). Rozgrzej piekarnik do500°F. zagnieść ciasto w misce. Przykryj i puść ponownie, aż podwoi się objętość, około 45 minut. Ciasto podzielić na 4 równe porcje.Uformuj każdą porcję w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Kamień Do PizzyKamień Do Pizzy
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
14
Umieścić na powierzchni flouredwork; przykryć folią i pozostawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
15
Posypać bez brzegów blachy do pieczenia zkornmeal. Pracując z 1 kulką na raz,rozwałkuj ciasto na mące do owalu 12x7 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
16
Przenieś do arkusza.
17
Rozłóż 2 łyżki pesto na cieście, pozostawiając 1/2-calowy zwykły Brzeg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
18
Posypać 1/4 ziemniaków, 1 / 4of szparagi, 1/4 kukurydzy i 1/4 grochu overpesto. Łyżka trzy 1-łyżka dollopsricotta na warzywa. Slide Pizza ontostone; piec, aż skorupa jest złoty brąz nabottom i wokół krawędzi, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
KukurydzaKukurydza
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Tymczasem szczotka nonstick patelni zolej; podgrzać na średnim ogniu. Crack 2 jajka na patelni; gotować, aż białka są ustawioneale żółtka są nadal płynne, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
20
Przenieś pizzę na powierzchnię roboczą.
21
Miejsce 2 jajka sadzone na pizzy. Scatter Ogolone
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
22
Liście parmezanu i rukoli.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
ParmezanParmezan
23
Pokroić w kliny i podawać. Powtórz z pozostałym ciastem, pesto, ziemniakami, szparagami, kukurydzą, groszkiem, ricottą i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
ZiemniakZiemniak
Ser RicottaSer Ricotta
CiastoCiasto
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
KukurydzaKukurydza
JajkoJajko
GrochGroch
1
Spróbuj Bishop ' s Peak 2008 Pinot Noir (Kalifornia, $20).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pinot NoirPinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn