Placek Z Kruszonką Brzoskwiniową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasto z kruszonką brzoskwiniową. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 93 grosze za porcję. Mieszanka śmietany do ubijania, mielona gałka muszkatołowa, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Z Kruszonką Jagodową, Staromodne Ciasto Brzoskwiniowe, oraz Placek Z Kruszonką Brzoskwiniową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać 1 szklankę mąki i sól.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Na lekko posypanej mąką powierzchni uformuj ciasto na spłaszczony dysk. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. (Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, pozostawić ciasto lekko zmiękczyć przed walcowaniem.)
Rozgrzać piekarnik do 218°. na lekko posypanej mąką powierzchni, ciasto z mąką wałek do ciasta na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na ćwiartki; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty. Złożyć i zwinąć ciasto pod, nawet z talerzem; w razie potrzeby nacisnąć krawędź palcami widelca lub rowka.
Umieścić brzoskwinie w blasze wyłożonej cieście.
Wymieszać cukier granulowany i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej; posypać brzoskwiniami. W małej misce ubij śmietanę i jajko widelcem lub wire Whiskey do wymieszania; zalej brzoskwinie. W innej małej misce wymieszaj składniki polewające widelcem, aż będą kruche; posyp brzoskwinie.
Krawędź ciasta przykryć paskiem folii o szerokości od 2 do 3 cali, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię przez ostatnie 15 minut pieczenia.
Piec 35 do 40 minut lub do góry jest złoty kolor. Fajne 30 minut.