Placek słodko-ziemniaczany z Piernikową skórką Pecan
Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1526 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Mini tarty ze słodkich ziemniaków z Piernikową skórką i pieczoną pianką, Placek Ziemniaczany Ze Skórką Gingersnap, oraz Budyń ze słodkich ziemniaków z nadzieniem orzechowym i Gingersnap.
Instrukcje
Umieść piekarnik rack w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka pie Płyta, wybijając nadmiar mąki.
Wrzucić wszystkie składniki skórki w misce widelcem, aż okruchy są zwilżone, a następnie naciśnij równomiernie na dole i w górę strony płyty ciasto.
Piec ciasto 6 minut, następnie ostudzić na stojaku.
Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Nakłuj każdego słodkiego ziemniaka widelcem. Pieczemy w wyłożonej folią płytkiej patelni do miękkości, około 1 godziny.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę piekarnika do 191°. połowę ziemniaków wzdłuż i ostudzić.
Podczas gdy ziemniaki chłodne, gotować cukier w suchym 8-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, niezakłócony, aż zacznie się topić. Nadal gotować, mieszając od czasu do czasu widelcem, aż cukier roztopi się w głębokim złotym karmelu.
Zdjąć z ognia. Ostrożnie wlać wodę po stronie patelni (mieszanina będzie bąbelki i pary energicznie), a następnie powrócić do ciepła i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż utwardzony karmel jest całkowicie rozpuszczony.
Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby poradzić sobie, obrać, a następnie odciąć oczy lub ciemne plamy. Ziemniaki przecedzić w maszynce do gotowania na gładką masę, następnie dodać jajka, cynamon, sól i zmiksować na gładką masę.
Dodaj mleko, karmel, rum i wanilię i zmiksuj, aż dobrze się połączą.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec, aż do wypełnienia 2 cale od krawędzi jest lekko dmuchany i centrum drży lekko, gdy delikatnie wstrząśnięty, 40 do 50 minut (top może pęknąć; napełnianie będzie nadal ustawić, jak stygnie). Jeśli skorupa zaczyna zbytnio brązowieć przed wypełnieniem, zaciskaj pierścień folii lub użyj tarczy do ciasta, aby ją chronić. Fajne ciasto na stojaku około 1 godziny.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
* Skorupa może być wykonana 2 dni wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana, pokryta folią, w temperaturze pokojowej.* Słodkie ziemniaki można piec 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed peelingiem.