Placek Borówkowy Malinowy

Placek Borówkowy Malinowy
Jagodowy malinowy placek kratowy jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jagody, skracanie, złotą mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krata-top ciasto jagodowe, Placek Z Jagodami, oraz Tarta Kratowa Malina Migdałowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 218°. w średniej misce pokroić na mąkę i sól, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Zbierz ciasto do kuli. Ciasto podzielić na pół i uformować na dwie spłaszczone rundy na lekko posypanej mąką powierzchni.
4
Rozwałkuj ciasto w koło o 2 cale większe niż odwrócona 9-calowa płyta ciasta z mąką do ciasta. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
5
W dużej misce, wymieszać cukier, skrobia kukurydziana i cynamon. Delikatnie wymieszać z jagodami i malinami. Łyżka mieszanki jagodowej do wyłożonego ciastem talerza ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Borówki AmerykańskieBorówki Amerykańskie
MalinyMaliny
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
JagodyJagody
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Posypać sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
7
Masło pokroić na małe kawałki; posypać mieszanką jagodową.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JagodyJagody
8
Rozwałkować drugą rundę ciasta; pokroić w paski o szerokości od 1/2 do 1 cala. (Użyj kółka do ciasta do dekoracyjnych pasków.)
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
9
Umieść 5 do 7 pasków na całej płycie nadzienia. Splot poprzeczny pasek przez środek, najpierw składając z powrotem co drugi pasek idzie w drugą stronę. Kontynuuj tkanie, aż do zakończenia kraty, składając z powrotem alternatywne paski za każdym razem, gdy dodaje się pasek poprzeczny. (Aby zaoszczędzić czas, nie splataj pasków. Wystarczy położyć drugą połowę pasków na pierwszych paskach.) Wykończenia końców pasków. Fold przycięte krawędzi dolnej ciasta na końcach pasków, budując wysoką krawędź. Pieczęć i flet.
10
Przykryj wierzch kraty folią aluminiową, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię przez ostatnie 10 minut pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Piec 50 do 60 minut lub aż skorupa jest złocisty brązowy i sok zaczyna bańki przez skorupę kraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn