Placek Bezowy Morelowy
Morelowe ciasto bezowe może być tylko deser szukasz. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sól, wodę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek Bezowy Morelowy, Morelowe Batoniki Bezowe, oraz Lody morelowe z włoską bezą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu zagotuj morele i wodę. Zmniejszyć ogień; dusić, odkryte, przez 10 minut lub aż morele zmiękną.
W misce, połączyć 2 szklanki cukru, skrobia kukurydziana i sól; wymieszać w mieszaninie moreli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować i mieszać przez 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; niewielką ilość gorącego nadzienia wymieszać z żółtkami. Wróć wszystko do patelni, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 1 minutę dłużej lub aż błyszczące i jasne.
Zdjąć z ognia; wymieszać z masłem. Trzymaj ciepło.
W misce ubij na średniej prędkości białka i śmietanę tatarską, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, 1 łyżkę stołową na raz, na wysokiej, aż utworzą się sztywne, błyszczące szczyty i cukier się rozpuści.
Wlać gorące nadzienie do skorupy.
Rozłóż bezę równomiernie na wypełnieniu, uszczelniając krawędzie do skórki.
Piec w temperaturze 325° przez 25-30 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu przez 1 godzinę. Schłodzić przez co najmniej 3 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce resztki.