Plac lodowy Mont Blanc
Mont Blanc Ice-cream squares to przystawka, która serwuje 9. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 378 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 28 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kandyzowanych kasztanów, złotego cukru, złotego cukru i podwójnej śmietany. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Plac lodowy Mont Blanc, Mont Blanc Ice Cream Bombe, oraz Mont Blanc (ciasto z kremem kasztanowym).
Instrukcje
Dla bezy piekarnik nagrzewamy do 140C / wentylator 120C / Gaz
Wyłóż podstawę luźno-dolnej 20cm kwadratowej puszki. Włożyć 25 g orzechów do robota kuchennego i zmiażdżyć do zmielenia tak drobno, jak to możliwe, dodać resztę orzechów włoskich, a następnie pulsować, Aby posiekać grubo. Białka przełożyć do czystej miski, ubijać aż do uformowania się szczytów, następnie stopniowo dodawać cukier jedną trzecią na raz, ubijając między każdym dodatkiem aż do sztywności. Złożyć orzechy włoskie. Wrzuć bezę do puszki, a następnie rozłóż na podstawie.
Piec przez 2 godziny, aż ostygnie, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Można to zrobić 1 dzień wcześniej i pokryć folią spożywczą.
Podczas gotowania bezy, dodać słodzone czyste mieszając kasztan czysty z cukrem, aż będzie gładka. Można to zrobić 1 dzień wcześniej i pokryć folią spożywczą. Włóż kilka dużych misek, aby schłodzić w lodówce.
Aby zmontować, pozostaw lody lekko zmiękczyć, aby były giętkie, ale nie stopione. Pracując szybko, w jednej z misek wymieszaj połowę lodów z połową czystych, aby uzyskać lody kasztanowe. Jeśli jest zbyt miękki po wymieszaniu go, umieść miskę w zamrażarce, aby ujędrnić. Gdy wszystkie lody mają taką samą konsystencję, szybko marszczyć lody waniliowe i kasztanowe, a połowa pozostałych czystych razem.
Rozprowadzić na bezie i wygładzić wierzch, a następnie wstawić do zamrażalnika, aż zamarznie. Można to zrobić z miesięcznym wyprzedzeniem i zamrożone, pokryte folią spożywczą. Można również zamrozić resztę czystego.
Aby podać, rozmrozić czysty, wyjąć ciasto z zamrażarki, a następnie wstawić do lodówki na 40 minut. W międzyczasie zrób cienką torebkę z papieru odpornego na tłuszcz i ubijaj śmietanę, aż stanie się sztywna.
Wymieszać w pozostałej części czystego, nadal ubijać, aż ponownie stanie się sztywny, a następnie wlać krem do worka do rur. Używając dużego noża zanurzonego w gorącej wodzie, pokrój ciasto na 9 kwadratów. Pracując szybko, rura szalone Gniazdo kremu kasztanowego w środku każdego kwadratu. Top krem z pół Marron glac lub kandyzowany kasztan i podawać od razu.