Pizze Jajeczne
Pizza jajeczna zajmuje około 25 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu. Za $1.14 za porcję, otrzymujesz danie główne, które serwuje 4. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 31%, to danie nie jest tak wspaniałe. Pizze z jajkiem i rukolą, Pizze z jajkiem i rukolą, oraz Pizze z jajkiem i rukolą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce ubij jajka; dodaj zielony pieprz, mleko, sól, pieprz i oregano. Rozpuść masło na patelni; dodaj mieszankę jajeczną. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż jajka się zestalą.
Zdjąć z ognia. Podziel i opiekaj angielskie babeczki; posmaruj sosem do pizzy. Nałóż mieszankę jajeczną na babeczki.
Posyp kiełbasą, oliwkami i serem.
Umieść pod brojlerem na kilka minut, aby się podgrzał.
Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera
Pizzę można łączyć z winem Sangiovese, Shiraz i Barbera. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Avignonesi Poggetto di Sopran Alleanza Vino Nobile di Montepulciano z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
Avignonesi Poggetto Di Sopra Alleanza Vino Nobile di Montepulciano
Wino pokazuje wdzięk i elegancję, bukiet jest złożony z tonami malinowej tarty, indyjskich przypraw, zwłaszcza goździków i kardamonu. Taniny są jedwabiste z długim, długotrwałym wykończeniem.jego wino jest wytwarzane z winogron Sangiovese, podkreślając zrównoważone i harmonijne cechy jego siedliska. Wino ma eleganckie średnie ciało, bezszwowe taniny i charakterystyczny profil degustacyjny. Świetne dla "teraz" ujawnia imponujący potencjał starzenia.