Pizza ze słodkich ziemniaków z cebulą i rozmarynem
Pizza ze słodkich ziemniaków z cebulą i rozmarynem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 790 kalorii. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Udaj się do sklepu i podnieś parmezan, ciasto do pizzy, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pizza ze słodkich ziemniaków z cebulą i rozmarynem, Pizza z kapusty ziemniaczanej z rozmarynem i czerwoną cebulą, oraz Łatwa Pizza z ziemniakami, cebulą i rozmarynem (wegańska).
Instrukcje
Ułóż stojaki piekarnika w dolnej i górnej trzeciej części piekarnika.
Piekarnik rozgrzać do 475 F.
Rozgrzać 4 łyżki oleju w dużej, nonstick patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste i miękkie.
Rozwałkuj ciasto na dobrze posmarowanej mąką powierzchni, aby zrobić dwa prostokąty o wymiarach 8 x 16 cali lub dwie 12-calowe rundy i przełożyć na dwie nie rozdrobnione blachy do pieczenia (lub dwie 12-calowe patelnie do pizzy).
Warstwę ciasta z plasterkami słodkich ziemniaków, nakładając je lekko i tworząc trzy rzędy (lub w okrągły wzór, jeśli robisz okrągłe pizze). Top plastry ziemniaków z cebulą i rozmarynem.
Skropić pizzę pozostałą oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Piec pizze 15 do 18 minut, lub aż krawędzie ciasta są chrupiące i lekko rumiane i słodkie ziemniaki są miękkie. Top z parmezanem i powrót do piekarnika 1 do 2 minut, aż ser topi.