Pizza z serem figowym i kozim
Pizzan z serem figowym i kozim jest Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 515 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, kozi ser, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 18 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miód tymianek bita kozi ser i figi Bites, Zrób własny kozi ser na kozi ser, kiełbasę i grzyby (lub pizzę!), oraz Pizza Week: Kozi Ser I Jarmuż Pizza.
Instrukcje
Wlać wodę do dużej miski i posypać drożdże na wierzch.
Odstawić na kilka minut, aby się rozpuścić.
Wymieszać w oleju, soli i mąki, aby ciasto. Gdy ciasto jest zbyt sztywne, aby wymieszać, wyłożyć na mąkę i zagniatać przez około 5 minut.
Umieść w naoliwionej misce i przykryj czystym ręcznikiem. Odstawić do wyrośnięcia na około 45 minut.
Umieść figi w małej miseczce i zalej je wrzącą wodą.
Odstawić na około 10 minut, następnie odcedzić i posiekać. Odstawić.
Tymczasem podgrzać 1 łyżkę oleju na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować i mieszać, aż zwiędną i miękkie. Zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu i doprawić solą. Kontynuuj gotować i mieszać, aż cebula będzie ciemnobrązowa, 5 do 10 minut. Wymieszać tymianek, nasiona kopru włoskiego i figi i zdjąć z ognia.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (220 stopni C). Dziurkować ciasto na pizzę i rozciągnąć w okrąg o grubości około 1/4 cala.
Umieścić na lekko nasmarowanej patelni do pizzy lub blasze do pieczenia.
Delikatnie umyj powierzchnię pozostałą oliwą z oliwek.
Rozłóż mieszankę cebuli i fig na skórce. Będzie rzadki, ale jest mnóstwo smaku. Kropka z kawałkami koziego sera.
Piec przez 15 do 18 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż skórka zmieni się na złoty kolor na brzegach.