Pizza z czterema serami, figą i prosciutto

Zapomnij o wychodzeniu na miasto i zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na śródziemnomorskie jedzenie. Spróbuj zrobić w domu pizzę z czterema serami, figami i szynką prosciutto. Za 3,64 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja zawiera 891 kalorii , 42 g białka i 46 g tłuszczu . Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 35 minut . Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Udaj się do sklepu i kup cukier, ciepłą wodę, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 59% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pizza z figami i kozim serem z pesto , Pizza z figami i mangalitsą Speck oraz Pizza Paneer & Fig .
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Figi włóż do miski i zalej sokiem jabłkowym.
Pozostawić do namoczenia na 15 minut.
Dodaj figi i odrobinę soku jabłkowego na patelnię na małym ogniu.
Dodaj brązowy cukier i gotuj, aż płyn zredukuje się do postaci syropu.
Rozgrzej grill i piekarnik do 400 stopni F.
Wymieszaj drożdże, wodę i cukier, aż drożdże rozpuszczą się i uzyskają gładki, beżowy kolor.
Używając miksera, dodaj mąkę, sól, oliwę z oliwek i ocet.
Mieszaj, aż ciasto uformuje się w kulę, około 3 do 4 minut.
Włóż ciasto do miski wysmarowanej olejem, przykryj folią i odstaw do wyrośnięcia na 30 minut.
Z ciasta uformuj 1 dużą pizzę lub mniejszą, którą możesz wykorzystać jako przystawkę.
Połóż ciasto na rozgrzanym kamieniu do pizzy, jeśli pieczesz w piekarniku lub na siatkowej blasze do grillowania, jeśli używasz grilla. Gotuj, aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby można było dodać dodatki.
Posyp pizzę Fontiną, Gruyere i mozzarellą. Używaj tylko niewielkiej ilości sera pleśniowego, aby nie przyćmić ogólnego smaku. Na wierzchu sera rozłóż glazurowane figi i długie paski prosciutto.
Włóż pizzę z powrotem do piekarnika lub na grill, aż ser się roztopi, a krawędzie osiągną pożądany złoty, chrupiący kolor lub chrupiącą konsystencję.
Wyjmij pizze na deskę do krojenia i pokrój.