Pizza Z Cukinią Z Grilla
Przepis Grillowana Pizza z cukinią może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 578 kalorii. Na $2.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, grubo mozzarella, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Działa dobrze jako niedrogie danie główne dla 4 Lipca. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pizza Z Cukinią Z Grilla, Grillowana cukinia i Pizza ziołowa, oraz Grillowane Kawałki Pizzy Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować grill gazowy do gotowania na umiarkowanym ogniu. Podgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie, w razie potrzeby, zmniejsz do ciepła określonego w przepisie.
W międzyczasie czosnek mielić dużym ciężkim nożem, a następnie zacierać do pasty ze szczyptą soli za pomocą płaskiej strony noża.
Przełożyć do małej miski i wymieszać z 1 łyżeczką oliwy z oliwek.
Rozciągnij ciasto palcami na 12-na 10-calowy prostokąt na dużej blasze do pieczenia i natrzyj 1 łyżeczką oliwy z oliwek. Ciasto przykryć folią.
W misce wrzucić cukinię z solą (1/4 łyżeczki) i 1 łyżką oliwy z oliwek. Grilluj cukinię na lekko naoliwionym stojaku do grillowania, przykrytym, obracającym się od czasu do czasu, aż będzie miękka, w sumie od 4 do 5 minut. Wróć do miski.
Przynieś ciasto, olej czosnkowy i ser do grillowania. Ciasto grillowe, naoliwione bokiem w dół, na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykryte, aż spód będzie złoty kolor, 2 do 4 minut.
Obróć skórkę za pomocą szczypiec i posmaruj olejem czosnkowym.
Posypać połową sera, następnie ułożyć cukinię, nakładając się lekko, w 1 warstwie na ser.
Posyp pozostały ser na wierzchu i grilluj pizzę, przykrytą, aż spód będzie złoty brąz i ser topi się, 3 do 5 minut.
Pizzę przełożyć szczypcami i szpatułką na deskę do krojenia, następnie posypać oregano i skropić pozostałą łyżeczką oliwy z oliwek.
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, pizzę można ugotować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej (2-palnikowej) patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, luźno przykrytej folią po posypaniu serem.