Pizza Cebulowa Confit (Pissaladière)
Cebula Confit Pizza (Pissaladière) może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.12 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłą wodę, oliwki utwardzone olejem, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Cebula Pissaladière, Pissaladiere (Prowansalska Tarta Cebulowa), oraz Confit Cebulowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°.To dodać confit cebuli, pokroić masło na kilka kawałków i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia wystarczająco duże, aby utrzymać cebulę w warstwie Sterczące 1 do 1 1/2 cala głębokości. (Jeśli cebula jest zbyt cienka, będą smażyć, a nie "topić" w confit.)
Umieść naczynie w piekarniku, aby stopić masło, około 5 minut.
Wyjąć naczynie i umieścić w nim połowę pokrojonej cebuli. Rozerwij liście laurowe na 2 lub 3 kawałki i rozrzuć połowę kawałków na cebuli. Następnie dodaj 2 gałązki tymianku i zimowego pikantnego, 1/2 łyżeczki. pieprzu i 1/4 łyżeczki. soli.
Mżawka z 2 Tbs. oliwy z oliwek. Powtórz z pozostałymi cebulami, przyprawami i oliwą z oliwek, układając je na wierzchu.Powrót naczynie do piekarnika i piec, obracając cebulę co 10 do 15 minut, aż będą jasnobrązowe i zmniejszyły objętość o prawie połowę, 1 do 1 1/2 godziny.
Wyjąć z piekarnika i wyrzucić zatokę, tymianek i zimowy pikantny.W międzyczasie zrób ciasto: w małej misce rozpuść drożdże w ciepłej wodzie.
Dodać cukier i odstawić do spienienia, o 5 minutes.In Robot kuchenny, połączyć mieszaninę drożdży, sól, 1 Tbs. oliwy z oliwek i 3 szklanki mąki. Proces, aż składniki łączą się w kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt mokre, dodać tyle pozostałej 1/2 szklanki mąki, trochę na raz, w razie potrzeby, aby uformować gładką, twardą kulkę. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodaj krople ciepłej wody, aż kulka uformuje się. Kontynuuj proces po uformowaniu kulki, aż ciasto będzie jedwabiste, ale twarde, 3 do 4 minut. Ciasto wyłożyć na dobrze posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i zagniatać, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, od 4 do 5 minut.Olej dużą miskę z pozostałych 1 Tbs. oliwa z oliwek.
Umieść kulkę ciasta w misce i obróć ciasto, aby pokryć powierzchnię olejem. Przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem kuchennym i odstawić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi Rozmiar, 1 do 1 1/2 godziny. Dziurkować ciasto, ponownie przykryć miskę ręcznikiem i odstawić na 30 minut.Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 260°. Uderz ciasto i odwróć na mąkę.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o 13 na 19 cali.
Posypać trochę mąki na dnie blachy do pieczenia 12-na-18-cala.
Połóż ciasto na nim, poklepując go po bokach, aby uzyskać skórkę.
Rozłóż powierzchnię cebulą confit, a następnie ułóż równomiernie anchois i oliwki na powierzchni.
Piec, aż dno skorupy jest chrupiące, a krawędzie są lekko rumiane, 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika. Na gorąco, mżawka z 2 tsp. oliwę z oliwek, następnie posypać majerankiem.
Pokroić pissaladire w prostokąty o 3 na 3 1/2 cala i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.