Pizza bez pieca
Pizza bez pieca zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 304 kalorie. Mieszanka passata, pack cherry tomatoes, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 287 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pizza bez pieca bez drożdży Pizza, Pizzan na grillu: nie ma piekarnika, nie ma problemu, oraz Delicious Piekarnik Pizza Sub Kanapki.
Instrukcje
Rozgrzać olej na patelni, następnie dodać cebulę i czosnek i gotować przez 5 min. Wsypać pomidory i passatę i gotować na wolnym ogniu przez 5-10 minut, aż pomidory będą miękkie.
Zdjąć z ognia, wymieszać z bazylią, doprawić, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Mąkę przełożyć do miski. Zrobić dobrze w środku, dodać oliwę z oliwek, a następnie dodać 6-7 łyżek ciepłej wody lub tyle, aby miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i rozwałkować na patelnię o długości 22 cm lub uformować 2 małe.
Na patelni rozgrzać szczyptę oliwy z oliwek, następnie wcisnąć ciasto na patelnię i gotować na średnim ogniu przez 8-10 minut lub aż podstawa będzie złota.
Rozgrzać grill na gorąco.
Rozłóż podstawę pizzy z sosem pomidorowym, rozetrzyj ser i grilluj, aż się stopi, a podstawa będzie złota na brzegach.
Polecane wino: Sangiovese, Wino Barbera, Shiraz
Pizzę można łączyć z Sangiovese, winem Barbera i Shiraz. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, taką jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jednym z win, które można spróbować jest Umani Ronchi Montepulciano D ' Abruzzo Podere. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Umani Ronchi Montepulciano d ' Abruzzo Podere]()
Umani Ronchi Montepulciano d ' Abruzzo Podere
Montepulciano jest jedną z najbardziej rozpowszechnionych odmian tubylczych we Włoszech i jest uprawiana głównie wzdłuż Adriatyckiej części półwyspu. Wersja Umani Ronchi Montepulciano d ' Abruzzo ma być interpretacją tej winorośli, która ma na celu wywyższenie jej cech odmianowych i świeżości, łącząc te cechy z odpowiednią ilością uroku imiękkość. Rezultatem jest bardzo przyjemne i nadające się do picia wino, które pasuje do wielu różnych rodzajów potraw.