Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym
Piwne kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, czosnek, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym, Chipsy do squasha z majonezem cytrynowym, oraz Sardynki po piwie z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dokładnie wypłukać kałamarnicę; osuszyć.
Pokroić w 1/4-calowe pierścienie; umieścić w średniej misce.
Dodać 2 posiekane ząbki czosnku, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu do smaku; wymieszać do okrycia. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut marynować.
Tymczasem w głębokiej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, oliwę z oliwek, 1 1/2 łyżeczki soli, czerwony pieprz i czarny pieprz do smaku. Powoli dodawać piwo, delikatnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut.
W robocie kuchennym umieść majonez, 1 ząbek czosnku i sok z cytryny. Przykryć; przetworzyć do momentu posiekania czosnku i wymieszania mieszaniny.
Przełożyć do małej miseczki; doprawić solą i czarnym pieprzem. Wymieszać z bazylią. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
W głębokiej frytkownicy lub ciężkim rondlu, rozgrzać 2 cale oleju roślinnego do 191°. w płytkiej misce, miejsce Pozostałe 1 szklanka mąki. Pierścienie kalmarów zanurz w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie całkowicie zalej cieście piwnym. Smażyć kalmary w partiach na gorącym oleju, aż do uzyskania złotego koloru, około 2 minut.
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Podawać kalmary na gorąco z majonezem czosnkowo-cytrynowym.