Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym

Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym
Piwne kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, czosnek, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym, Chipsy do squasha z majonezem cytrynowym, oraz Sardynki po piwie z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie wypłukać kałamarnicę; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
2
Pokroić w 1/4-calowe pierścienie; umieścić w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać 2 posiekane ząbki czosnku, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu do smaku; wymieszać do okrycia. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4
Tymczasem w głębokiej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, oliwę z oliwek, 1 1/2 łyżeczki soli, czerwony pieprz i czarny pieprz do smaku. Powoli dodawać piwo, delikatnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
W robocie kuchennym umieść majonez, 1 ząbek czosnku i sok z cytryny. Przykryć; przetworzyć do momentu posiekania czosnku i wymieszania mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Przełożyć do małej miseczki; doprawić solą i czarnym pieprzem. Wymieszać z bazylią. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
W głębokiej frytkownicy lub ciężkim rondlu, rozgrzać 2 cale oleju roślinnego do 191°. w płytkiej misce, miejsce Pozostałe 1 szklanka mąki. Pierścienie kalmarów zanurz w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie całkowicie zalej cieście piwnym. Smażyć kalmary w partiach na gorącym oleju, aż do uzyskania złotego koloru, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady1 Uncja Mieszanki Gorącej Czekolady
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
9
Podawać kalmary na gorąco z majonezem czosnkowo-cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn