Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym

Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym
Piwne kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 776 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, czosnek, liście bazylii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 53 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piwo-kalmary z majonezem czosnkowo-cytrynowym, Chipsy do squasha z majonezem cytrynowym, oraz Sardynki po piwie z majonezem Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dokładnie wypłukać kałamarnicę; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KałamarnicaKałamarnica
2
Pokroić w 1/4-calowe pierścienie; umieścić w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać 2 posiekane ząbki czosnku, sok z limonki, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu do smaku; wymieszać do okrycia. Przykryć; przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut marynować.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
4
Tymczasem w głębokiej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, oliwę z oliwek, 1 1/2 łyżeczki soli, czerwony pieprz i czarny pieprz do smaku. Powoli dodawać piwo, delikatnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Przykryć; przechowywać w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
W robocie kuchennym umieść majonez, 1 ząbek czosnku i sok z cytryny. Przykryć; przetworzyć do momentu posiekania czosnku i wymieszania mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Przełożyć do małej miseczki; doprawić solą i czarnym pieprzem. Wymieszać z bazylią. Okładka; przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
W głębokiej frytkownicy lub ciężkim rondlu, rozgrzać 2 cale oleju roślinnego do 191°. w płytkiej misce, miejsce Pozostałe 1 szklanka mąki. Pierścienie kalmarów zanurz w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie całkowicie zalej cieście piwnym. Smażyć kalmary w partiach na gorącym oleju, aż do uzyskania złotego koloru, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
KałamarnicaKałamarnica
1/2 Funta Posiekanego Plamiaka1/2 Funta Posiekanego Plamiaka
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
9
Podawać kalmary na gorąco z majonezem czosnkowo-cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
KałamarnicaKałamarnica
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn