Pitas z kurczaka w sosie jogurtowo-koperkowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 189 kalorii, 22g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka połówek piersi kurczaka, koperek, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Greckie Pitas z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowo-koperkowym, Grecki stek Pitas z sosem koperkowym, oraz Kanapka z kurczakiem w sosie jogurtowo-koperkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jogurt, 1 łyżeczka soku z cytryny, koperek, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki papryki w misce; przykryć i schłodzić.
Kurczaka posypać oregano, pieprzem, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki papryki.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu; dodać kurczaka, i gotować 5 minut z każdej strony lub aż gotowe.
Przełożyć kurczaka na talerz; przykryć i ogrzać.
Dodaj cebulę na patelnię i gotować 7 minut lub aż rumiane; często mieszać.
Kurczaka pokroić w plastry o grubości 1/4 cala i powrócić do patelni z cebulą.
Posypać 1 łyżką soku z cytryny. Gotować 2 do 3 minut lub aż do całkowitego ogrzania.
Ułóż sałatę i pomidora równomiernie na pitach; top równomiernie z mieszaniną kurczaka.
Skropić po 2 łyżki sosu jogurtowego.
Posypać 3 łyżeczkami sera feta.