Pitas Pełnoziarnisty Świeży
Świeże pełnoziarniste Pitas to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 219 kalorii. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, ciepłą wodę, jogurt i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Spróbuj Pitas Pełnoziarnisty Świeży, Sałatka z kurczakiem curry na pitach pełnoziarnistych, oraz Awokado, sałata i pomidor Pitas ze świeżą bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić cukier i drożdże w 1 szklance plus 2 łyżki ciepłej wody w dużej misce; odstawić 5 minut. Zważyć lub lekko łyżką mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodać mąkę chlebową, 3 uncje (około 3/4 szklanki) mąki pełnoziarnistej, jogurt, olej i sól do mieszaniny drożdży; ubić mikserem ze średnią prędkością, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj ciasto do uzyskania gładkiej i elastycznej konsystencji (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki pszennej, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, przez 45 minut lub do podwojenia rozmiaru.
Umieść stojak piekarnika na najniższej półce.
Ciasto podzielić na 8 porcji. Pracując z jedną porcją naraz, delikatnie zwijaj każdą porcję w kółko o średnicy 5,5 cala.
Umieścić 4 kółka ciasta na każdym z 2 blach do pieczenia mocno pokryte sprayem do gotowania.
Piec, 1 arkusz na raz, w 500 przez 8 minut lub aż dmuchane i rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.