Pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym

Pitas jagnięcy z sosem cytrynowo-miętowym
Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 255 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz butelkowaną pieczoną paprykę, pitas, miętę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pitas Jagnięcy Z Miętą Ogórkową Tzatziki, Jagnięce Pitas z pomidorami, szalotkami i miętowym sosem jogurtowym, oraz Przyprawione Klopsiki Jagnięce Z Sosem Jogurtowym Cytrynowo-Miętowym.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 5 składników w małej misce; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Aby przygotować kanapki, podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać jagnięcinę i wołowinę na patelnię; gotować 5 minut lub aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dobrze odcedzić i odstawić. Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
5
Lekko zalać patelnię sprayem do gotowania; powrócić do ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cebulę; smażyć 3 protokół lub do miękkości. Wymieszać mieszaninę mięsa, tymianek, mielony kminek, 1/4 łyżeczki soli, pokruszony czerwony pieprz i czosnek. Zmniejszyć ogień do niskiej; gotować przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Kminek MielonyKminek Mielony
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
MięsoMięso
SólSól
7
Wyjąć z ognia; wymieszać natkę pietruszki. Każdą połówkę pity napełnić 1/4 szklanki mieszanki jagnięcej, 2 łyżkami ogórków, około 1 łyżką pieczonej papryki i około 1 łyżką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
OgórekOgórek
Pietruszka-naćPietruszka-nać
PaprykaPapryka
SOSSOS
JagnięcinaJagnięcina
Kombinacja 2Kombinacja 2
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn