Pistacjowe Popover Cremes Brulees z syropem Grand Marnier
Pistacje Popover Cremes Brulees z syropem Grand Marnier może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 766 kalorii, 12g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, jajka, fasolę waniliową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Trufle Pistacjowe Grand Marnier, Tort Savarin z syropem waniliowym-Grand Marnier, oraz Tosty francuskie Nadziewane truskawkami i bananami z syropem Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii na śmietanę w 2-kwartowym ciężkim rondlu, następnie dodać strąk i doprowadzić do duszenia na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Krem
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia, a następnie strome, pokryte, 20 minut.
3
Odrzuć kapsułę.
4
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Ubić razem żółtka, cukier i szczyptę soli, a następnie dodać gorącą śmietanę w wolnym strumieniu, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
żółtko Jaja
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Wlać przez drobne sito do szklanej patelni. Przykryć patelnię folią i piec krem w gorącej kąpieli wodnej, aż ustawi się, ale z centrum jeszcze lekko chwieje, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia Bochenkowa
Sito
Folia Aluminiowa
7
Wyjąć folię i ostudzić krem na patelni na stojaku, a następnie schłodzić, przykryć, aż będzie jędrny, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Patelnia
1
Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii do soku w oczyszczonym 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, następnie dodać strąk i cukier. Doprowadzić do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie gotować, aż zmniejszy się do około 1 1/4 szklanki, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Sok
Nasiona
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia, następnie wyrzucić kapsułkę i wymieszać z Grand Marnier. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grand Marnier
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posiekać tyle pistacji, aby zmierzyć 2 łyżki stołowe. Pozostałe orzechy wymieszaj w robocie kuchennym ze zwykłym granulowanym cukrem, aż zostaną drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Orzechy Pistacjowe
Orzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Dodać mąkę i sól i pulse połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sól
4
Dodaj mleko, masło i jajka i zmiksuj, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Jajko
Mleko
5
Wlać ciasto do dobrze maślanych kubków popover, wypełniając je dwie trzecie pełne.
6
Piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż popovers są dmuchane i dobrze rumiane, o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wytnij 1/2 cala szczeliny w górnej części każdego popover i piec 10 minut więcej. Natychmiast obrócić popovers na stojaku do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Odetnij wierzchołki schłodzonych wylewek i ułóż w naczyniu do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
2
Blaty pędzla z odrobiną syropu i podgrzać w piekarniku, aż się ogrzeje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Podczas gdy szczyty są podgrzewane, napełnij DNA popowers kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
4
Posypać 1 łyżeczkę drobnego cukru równomiernie na każdym kremie, następnie przenieść płomień palnika równomiernie tam iz powrotem tuż nad cukrem, aż cukier stopi się i karmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blow Torch
5
Przełóż popovers z blatami na talerze i łyżka trochę syropu wokół każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
6
Posypać posiekanymi orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy
1
* Budyń i syrop można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić krem do temperatury pokojowej i ciepły syrop przed przystąpieniem.