Pistacjowe Pavlovas z pomarańczami i sorbetem z pomarańczy
Pistacjowe Pavlovas z pomarańczami i sorbetem z krwawej pomarańczy może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 187 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Mieszanka białek, pistacji, drobnego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Miniaturowe Pawłówki z twarogiem z krwistej pomarańczy, Sorbet Blood Orange, oraz Sorbet Blood Orange.
Instrukcje
Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem.
Rozprowadzić pistacje w talerzu ciasta i tosty przez 5 minut, lub do lekko rumiane.
Ostudzić, a następnie drobno posiekać.
W średniej misce, za pomocą ręcznego miksera elektrycznego, ubij białka ze średnią prędkością, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodaj drobny cukier, 1 łyżkę na raz, dobrze pokonując między dodatkami. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż białka będą sztywne i błyszczące, około 4 minut. Ubić w soku z cytryny, skrobi kukurydzianej i wanilii. Złożyć we wszystkich, ale 1/4 szklanki pistacji. Łyżka bezy na blasze do pieczenia w 8 równomiernie rozmieszczonych kopcach. Za pomocą małej łyżki lub metalowej szpatułki wykonaj głęboką studnię na środku każdej bezy.
Posypać 2 łyżki pozostałych pistacji na wierzchu.
Piec bezy na środku piekarnika przez 5 minut. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 225 i piec przez 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić bezy na 1 godzinę dłużej. Powinny być białe, chrupiące na zewnątrz i żujące w środku.
Używając ostrego noża, obierz pomarańcze, usuwając wszystkie gorzkie białe pestki. Cienko pokroić pomarańcze w poprzek. Ustaw bezy na talerzach. Dodać świeże plasterki pomarańczy i gałkę sorbetu.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami pistacji.
Udekoruj kandyzowanymi plastrami pomarańczy i podawaj.