Piri-Kurczak Piri

Piri-Kurczak Piri
Kurczak Piri-Piri to bezglutenowe i דל פחמימות,zne danie główne. Na $3.3 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1126 kalorii, 75g białka, oraz 82g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Wiele osób robiło ten przepis, a 392 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz SOS piri-piri, kolendrę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć grubą sól koszerną, możesz podążać za tym daniem głównym z Słony słodki Granolan i jogurt kokosowy {Sugar Rush Gift Edition # 4} jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Południowoafrykański Kurczak Piri-Piri, Kurczak Piri Piri z pikantnym ryżem, oraz Piri-kurczak piri z pikantnym ryżem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w małym rondlu overmedium-na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać kolendrę i czosnek; gotować, aż czosnek zacznie brązowieć, o 2minutes.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CzosnekCzosnek
3
Dodaj sos piri-piri i sok z cytryny.Zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego; gotować na wolnym ogniu 2 minutes.DO przed: glazura może być wykonana do 1 dnia. Kryj się i wyluzuj. Przewiń przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
1
Drobno posiekać kolendrę, imbir, szalotka, i czosnek w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
2
Dodaj piri-pirisauce, 1/4 szklanki oleju, sok z cytryny, grubej soli i pieprzu; proces marynaty do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MarynataMarynata
PieprzPieprz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Umieść kurczaka, skórą do góry, na powierzchni roboczej. Używając dłoni, naciśnij naczółek spłaszczyć kurczaka. Podwiń końcówki skrzydeł.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Wlać połowę marynaty do szklanego naczynia do pieczenia 11x7x2 cali. Openchicken jak książka; umieść stronę skóry w jednej warstwie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
5
Nalej pozostałąmarinadę. Przykryć; schłodzić co najmniej 4 godz. przez noc, okazjonalnie zmieniając kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
6
Zdejmij górny stojak z grilla.Przygotować grill (średnie ciepło). Jeśli używasz grilla gazowego 2-palnikowego, Światło 1 palnika. Jeśli używasz grilla gazowego 3-palnikowego, nie zapalaj palnika centralnego.Jeśli używasz grilla węglowego, lekkie brykiety wchimney i wlać na 1 stronę dolnego grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Umieść jednorazową aluminiową patelnię na podświetlanej części grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
8
Umieść górny stojak na grillabarbecue; pędzel z olejem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Usuń kurczaka z marynaty.Ułóż stronę skóry na stojaku do grilla nad patelnią. Przykryj grilla; grilluj, aż skóra się zbrązowieje i termometr odczytu błyskawicznegozłożony w najgrubszą część rejestratorów udowych 74°, często obracając się, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PatelniaPatelnia
10
Przenieś na talerz.
11
Zalać ciepłą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn