Pilaw z pieczonych zbóż
Pieczony Pilaf Zbożowy wymaga około 55 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny ma 178 kalorii , 7 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 66 centów za porcję. Udaj się do sklepu i kup proso, komosę ryżową, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako bardzo rozsądnie wyceniona przystawka. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 45% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Chleb ze Starożytnych Zbóż , Pilaf z Brązowego Ryżu i Grzybów oraz Pilaf z Bulguru Z Zieloną Soczewicą, Podawany Z Karmelizowaną Cebulą -Mercimekli Bulgur Pilavi .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu; smaż cebulę, seler, paprykę i kukurydzę na gorącym oleju, aż zmiękną, około 10 minut.
Wymieszaj mieszankę cebuli, prosa, komosy ryżowej i soli w naczyniu do zapiekania o wymiarach 8x8 cali; wlej bulion z kurczaka. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż ziarna będą miękkie i wchłoną cały płyn, około 30 minut.