Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami

Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami
Pilaw z ryżem i makaronem z prażonymi migdałami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 301 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 72 centów za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pilaw ryżowo-makaronowy z prażonymi migdałami, Quinoa Sweet Potato Noodle Bolognese z prażonymi zmiażdżonymi migdałami, oraz Pilaw ryżowy z migdałami i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić masło w 4-do 5-litrowym ciężkim garnku na średnim ogniu i wymieszać z orzo. Gotować, często mieszając, aż orzo będzie złote, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Dodaj ryż, mieszając, aż pokryje się masłem, następnie dodaj skórkę, liść laurowy, laskę cynamonu, wodę, 1 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, odkryte, następnie przykryć szczelnie i gotować na małym ogniu, aż woda jest wchłaniany i ryż i orzo są miękkie, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania2 łyżki Oliwy Z Oliwek Extra Vergine I Więcej Do Posmarowania
Groszek Goya®Groszek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
4
Puch pilaw widelcem i łyżką do miski, odrzucając skórkę, liść laurowy i laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Pilaw podawać z migdałami posypanymi na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1
* Migdały można prażyć 2 dni wcześniej i przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej.* Pilaw, bez migdałów, można przygotować 1 dzień wcześniej i rozłożyć na 13-na 9-calowej patelni do pieczenia. Schłodzić na patelni, odsłonić, potem schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i posypać około 2/3 szklanki wody na górze, a następnie podgrzać, szczelnie pokryte folią, w piekarniku 350 ° F, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn