Pilau z groszkiem
Pilau z groszkiem to bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga grochu, cebuli, liści laurowych i goździków. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ketmia Jadalna (Okra) Pilau, Kenijski Pilau, oraz Kurczak Pilau.
Instrukcje
Ryż umyć, a następnie namoczyć w wystarczającej ilości zimnej wody, aby pokryć przez 15 minut. W międzyczasie rozgrzać olej na dużej patelni z pokrywką, dodać nasiona kminku i goździki, a następnie smażyć, aż będzie pachnący. Wmieszać cebulę, następnie zmniejszyć ogień i gotować z pokrywką na 10 min, mieszając od czasu do czasu lub do miękkości.
Dodać chilli i liście laurowe, następnie zwiększyć ogień i smażyć, aż cebula będzie złoty.
Odcedzić ryż, następnie dodać go do cebuli i przypraw, mieszając, aby pokryć ziarna olejem. Przykryć ryż bulionem i doprowadzić do duszenia. Mrożony groszek rozsypać na wierzchu, przykryć pokrywką, a następnie gotować na bardzo małym ogniu przez 12-15 minut.
Wyłączyć ogrzewanie i pozostawić z pokrywką na kolejne 5 minut. Lekko puch się ryż widelcem przed podaniem.