Pilaf Z Białego I Dzikiego Ryżu
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Pilaw z białego i dzikiego ryżu może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 161 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, bulion warzywny, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pilaf Z Dzikiego Ryżu, Pilaf Z Dzikiego Ryżu, oraz Pilaf Z Dzikiego Ryżu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew, seler i czosnek i gotować, aż warzywa będą miękkie.Wymieszać bulion i dziki ryż na patelni i podgrzać do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć i gotować przez 25 minut.Wymieszać z białym ryżem. Przykryć i gotować przez 20 minut lub aż ryż będzie miękki.
Posypać natką pietruszki.Wskazówka: dziki ryż jest stosunkowo drogim składnikiem, ale trochę idzie długą drogą. 1/2 puchar w tym przepisie nadaje tekstury i bogaty orzechowy smak.